میراث مکتوب – سومین همایش بین المللی زبان ها و گویش های ایرانی (گذشته وحال) 28 و 29 شهریور ماه 1395 در مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی برگزار می شود.
زبان های ایرانی بخش قابل توجهی از سند هویت ملی و فرهنگی ایرانیان به شمار می رود. به جرأت می توان گفت زبان فارسی یکی از عوامل حفظ و نگاهبانی این سرزمین از گزند روزگاران بوده و بسان پادزهری مانع از از هم گسیختگی و نابودی ایران عزیز شده است. سترگی و عظمت این درخت تناور بواسطه رنج هایی است که بزرگانی مانند فردوسی، سعدی و حافظ و دیگر اندیشمندان ایرانی برخود هموار ساخته و با خلق آثاری ارجمند زبان فارسی را این چنین ماندگار ساخته اند.
دیرینگی زبان های ایرانی که منشعب از شاخه زبان های هند و ایرانی و هند و اروپایی است به قدمت تاریخ است. تاریخ ادبیات و دانش ایرانی نشان داده که این زبان از توانایی قابل توجهی برای ارائه و انتقال پیچیده ترین اندیشه های علمی و فلسفی برخوردار است. حفظ این توانایی و روزآمد کردن آن مستلزم نگاهبانی و پاسداری از این زبان و گویش های آن است. به همین منظور مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی ، اقدام به برگزاری همایش دوسالانۀ بین المللی زبان ها و گویش های ایرانی (گذشته و حال) کرده است و از همه فرهیختگان، استادان و دانشجویان ارجمند برای ارائه دستاوردهای علمی خود در شناسایی زبان ها و گویش های ایرانی دعوت به عمل آورده است. بدیهی است برگزارکنندگان این همایش تمامی زبان ها و گویشهای رایج در این سرزمین را پاس می دارند و آرزومند دریافت حاصل پژوهشهای ارزشمند در این زمینه خواهند بود.
محورهای همایش به شرح زیر است:
– پژوهش های تازه در زمینه زبان ها و متون ایرانی باستان (فارسی باستان، اوستایی، سکایی و مادی)
– پژوهش های تازه در زمینه زبانها و متون ایرانی میانه غربی (پارتی و فارسی میانه)
– پژوهش های تازه در زمینه زبانها و متون ایرانی میانه شرقی (سغدی، ختنی، خوارزمی و بلخی)
– پژوهش های تازه در زمینه متون کهن فارسی ازدیدگاه زبانشناختی
– جغرافیای زبان فارسی
– رابطه زبانهای ایرانی با دیگر زبانها در طول تاریخ
– پژوهش های زبان شناختی تازه در زمینه گویش های ایرانی
– پژوهش های زبان شناختی نو در زمینه زبان فارسی
نخستین همایش بین المللی زبانها و گویش های ایرانی (گذشته و حال) خردادماه 1391 و دومین همایش بین المللی زبان ها و گویش های ایرانی (گذشته و حال) دی ماه 1393برگزار شد.
زمان برگزاری همایش: 28 و 29 شهریور 1395
آخرین زمان دریافت چکیده: 29 اسفند 1394
اعلام نتایج داوری چکیده ها: 31 فرودین 1395
آخرین زمان دریافت اصل مقاله: 30 تیر 1395
اعلام نتایج مقالات: 31 مرداد 1395
مکان همایش: تهران. نیاوران. کاشانک. مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر اینجا را مشاهده کنید.