کد خبر:22476
پ
Neshast-33-mohaghegh

شاخه گل هر جا كه مي رويد، گل است

دكتر محقق در نشست بزرگداشت آقاي مسجد جامعي گفت: آقاي مسجد جامعي در هر جا كه باشند، وجودشان منشأ خير و بركت خواهد بود و شاخه گل هر جا كه مي رويد، گل است.

ميراث مكتوب- دكتر محقق در نشست بزرگداشت آقاي مسجد جامعي گفت: آقاي مسجد جامعي در هر جا كه باشند، وجودشان منشأ خير و بركت خواهد بود و شاخه گل هر جا كه مي رويد، گل است.
وي در سي و سومين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب كه روز دوشنبه 31 مردادماه ماه 84 در اين مركز برگزار شد، افزود: آنچه كه در آقاي مسجد جامعي مشاهده مي شود، در افراد بزرگوار خانواده شان و خصوصاً مرحوم مغفور حاج آقا مصطفي مسجدجامعي هم بود، زيرا درختي كه مر او را نشناسي / بارش خبر آرد كه چه بودست نهالش. اين افتخار براي من بود كه با مرحوم حاج آقا مصطفي مسجدجامعي پدر بزرگوار ايشان، شاگرد مرحوم حاج محمدتقي آملي بوديم. همانطوري كه اشاره فرمودند تمام طيف هاي مختلف اتفاق دارند بر سجاياي يك فرد فرهنگي كه مي بايد دارا باشد. خانواده ايشان يك شهري را هدايت و ارشاد مي كردند. ما الان در برابر آقاي مسجدجامعي هستيم اگر به تاريخ 40ـ50 سال پيش مراجعه بفرماييد، خانواده ايشان بودند كه رهبري معنوي و روحاني قسمت بزرگي از شهر تهران را بر عهده داشتند.
دكتر محقق ادامه داد: جناب آقاي مسجدجامعي هميشه كمك كننده بودند و علاقه مند بودند به فرهنگ و علم و ادب و علما و دانشمندان. هميشه يك نظر بزرگوارانه اي ايشان داشتند و هميشه مشوق بودند. در همين مدت كوتاه ما موفق شديم در انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، تعداد بسياري آثار كه مربوط به تاريخ و جغرافيا و ادب و فرهنگ اين مملكت بود را منتشر كنيم و موفق شديم مجله داير بكنيم كه 16ـ17 مجلد آن تا بحال چاپ شده و متجاوز از 60 مجلس بزرگداشت و بزرگداشت نامه ما داشته باشيم كه اينها همه به تشويق ايشان بود.

وي گفت: آنچه كه فرنگي ها گويند كه بعد از سال 595  كه جنازه ابن رشد اندلسي تشييع و به خاك سپرده شد، تفكر علمي و عقلي هم در ميان مسلمان ها مدفون شد، ما براي رد آن و اثبات خود، همايش گذاشتيم تحت عنوان قرطبه و اصفهان و 30 استاد خارجي و داخلي دعوت كرديم و متعاقب آن مجموعه-اي را چاپ كرديم از آثار دانشمندان ايراني و شيعه كه اصلا نام آنها را خود من هم نشنيده بودم. همين پريروز كتاب شرح كتاب النجاة ابن سينا از اسفرايني منتشر شد و خود من نمي شناختم و مرآت الازمان ملا محمد زمان كاشاني كه خود من اين كتاب را نمي شناختم. ما كه اين سرمايه سرشار و غني را داريم، چرا بايد ما را با كشورهاي ديگر هم طراز كنند، در حالي كه آنها نداشتند و ما داريم. انديشه فلسفي و عقلي در مملكت ما در حال حاضر هم زنده است و پويا و ما بايد ده ها مركز مثل مركز نشر ميراث مكتوب داشته باشيم و اين آثار را زنده و معرفي كنيم. من اين افتخار را داشتم كه با مرحوم پرفسور هيدوسو، امور عامه شرح منظومه حاج ملاهادي سبزواري را به انگليسي ترجمه كرديم كه در نيويورك چاپ شد و آنجا گفتند كه اين اولين بار است بعد از 800 سال كه يك كتاب منسجم فلسفي از جهان اسلام به غرب مي رود و اين خيلي مهم است.
دكتر محقق تاكيد كرد: بايد ده ها مركز باشد كه آثار دانشمنداني مثل ميرداماد، ملاصدرا و ديگران و كساني كه ناشناخته هستند را هم منتشر كنند تا يك حوزه فكري براي افراد اين مملكت باشد و هم اينكه ما پيام اسلامي و انساني براي جاهاي ديگر داشته باشيم. اين باعث تأسف است كه ما 60ـ70 تا دانشمند را در اين مجموعه ها معرفي كرده باشيم و نسل جوان تشنه خواندن اين كتاب ها باشند كه سيرة اينها را پيشواي خودشان قرار دهند، ولي با وجود اين ما با آن محبت و كرامتي كه آقاي مسجد جامعي داشتند، از پا ننشستيم، تا اينجا ادامه داديم و اميد داريم كه در آينده هم بتوانيم ادامه بدهيم. در هر حال آقاي مسجد جامعي در هر جا كه باشند، وجودشان منشأ خير و بركت خواهد بود. شاخه گل هر جا كه مي رويد، گل است. ما هم اميدوار هستيم خداوند همانطوري كه به ايشان توفيق داده، اين توفيق را ادامه بدهند و در حقيقت براي ما مسجد جامعي وزير و غير وزير، فرقي نمي كند، خورشيد نيمروز با خورشيد شامگاه فرقي نمي كند. خورشيد هميشه خورشيد است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612