کد خبر:13855
پ
379h6pztneh9e10ddsm4ljzjwf3g0ry6_0

رونمایی از قدیمی‌ترین نسخۀ چاپی «قاموس کتاب مقدس»

هم‌زمان با میلاد حضرت عیسی(ع)، در حرم مطهر رضوی از نسخۀ قاموس کتاب مقدس، متعلق به سال 1473 میلادی، رونمایی شد.

میراث مکتوب- در سی‌ونهمین سه‌شنبۀ فرهنگیِ سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی که با میلاد حضرت مسیح(ع) مصادف شد، از قدیمی‌ترین نسحۀ چاپی قاموس کتاب مقدس متعلق به سال 1473 میلادی رونمایی شد.

این نسخه هم‌زمان با اختراع صنعت چاپ (پنج سال پس از مرگ گوتنبرگ، مخترع صنعت چاپ در اروپا) به خط و زبان لاتین به چاپ رسیده و این در حالی است که این نسخه قدیمی‌ترین کتاب چاپی در کشور به شمار می‌رود.

 

مسئول تالار کتاب‌های خارجی سازمان یادشده در این‌باره اعلام کرد: این کتاب به دست سیدجلال‌الدین تهرانی وقف آستان قدس رضوی شده است و در ابتدای آن یادداشتی از او دربارۀ خرید کتاب از بروکسل در سال 1956 میلادی به ثبت رسیده است.

وی افزود: در انتهای کتاب نیز یادداشتی به زبان انگلیسی به تاریخ 1988 میلادی از مسیو ژان آر. میشو مشاهده میشود که این اثر فوقالعاده نفیس را خلاصهای از کتاب برادران رانر میداند.

وی عنوان کرد: در این یادداشت ذکر شده که کتاب با نام «قاموس کتاب مقدس» در ششم آوریل 1473  در نورمبرگ آلمان به چاپ رسیده است.

حمیدرضا منتظر ابدی در ارتباط با مشخصات ظاهری این نسخه گفت: این اثر در قطع رحلی در 280 برگ و بر روی کاغذ فرنگی صنعتی چاپ شده که مطالب آن به شکل دوستونه و 57 سطری تنظیم شده است.

وی افزود: هر پاراگرافِ کتاب با حروف درشت فانتزی به شنگرف آغاز شده است.

منتظر ابدی با بیان اینکه در مخزن کتاب‌های خارجی گنجینۀ رضوی حدود 2هزار نسخه کتاب قدیمی و نفیس وجود دارد که تاریخ چاپ آنها متعلق به پیش از سال 1900 میلادی است، اظهار داشت: کتابی به زبان فرانسه، در موضوع افکار و عقاید مذهبی که تاریخ چاپ آن 1614 میلادی است و همچنین مجموعه آثار شکسپیر به زبان انگلیسی که در سال 1622 میلادی در لندن به چاپ رسیده است، برخی از دیگر آثار نفیس این تالار است.

گفتنی است تالار کتاب‌های خارجی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی بیش از 121 هزار و 560 نسخه کتاب به 92 زبان و ترجمۀ قرآن کریم به 78 زبان را در اختیار دارد.

قدیمی‌ترین نسخۀ چاپی قاموس کتاب مقدس که صبح امروز از آن رونمایی شد، به مدت یک هفته در محل موزۀ قرآن و هدایای مقام معظم رهبری واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی در معرض دید عموم قرار دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612