میراث مکتوب- مدیر کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی از راهاندازي ايستگاه مطالعۀ نسخ خطي آستان قدس رضوی و خدمات اشتراك IP در هفت کتابخانه و مرکز پژوهشی در سطح کشور خبر داد.
علی ضرابی با بیان اینکه این حرکت به دنبال ملاقات و مذاکرات رئیس سازمان با علما و فرهیختگان در قم و تهران صورت گرفته است، اظهار داشت: در این حرکت، برای نخستین بار دسترسی این مراکز به حدود 900 هزار منبع دیجیتال و پايگاههاي منتخب سازمان در سرور آنلاين كتابخانۀ ديجيتال آستان قدس رضوی فراهم شده است.
وی تصریح کرد: این امکان شامل دسترسی به متن کامل 20 هزار نسخۀ خطی، 39 هزار کتاب چاپسنگی، 273 هزار مقالۀ الکترونیک، 29 هزار کتاب الکترونیک، 3 هزار پایاننامه، 47 هزار نسخه کتاب چاپی لاتین و 480 هزار رکورد کتاب چاپی فارسی و عربی است.
وی در ادامه، از كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي، بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا در قم زیر نظر آیتالله جوادی آملی، كتابخانه آيتالله سيدمحمدتقي حكيم، مؤسسۀ آموزش عالی حوزوی خاتمالنبیین(ص) در قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، مدرسۀ علمیۀ خان در یزد و دانشگاه نیشابور به عنوان نخستین مراکزی نام برد که از این امکان برخوردار شدند.
گفتنی است کتابخانۀ آستان قدس رضوی با بیش از 100 هزار نسخۀ خطی، نخستین مرکز در جهان است که امکان دسترسی به این حجم از منابع را برای پژوهشگران فراهم کرده است.