میراث مکتوب- یکی از دورانهایی که اسلام در اوج شکوفایی قرار داشته است، دورانی است که از آن به رنسانس اسلامی یاد میشود. این دوران که شامل دو قرن سوم و چهارم است همزمان با شکلگیری دولت سامانیان و آل بویه است. توجه سامانیان و آل بویه به فرهنگ و دانش در دستیابی به چنین پیشرفتی سهم بزرگی داشته است.
به گفته برخی از محققان، سامانیان خوشرفتارترین شاهان و فرهنگپرورترین ایشان بودهاند. قرن چهارم چه ویژگیهایی داشته که قرن طلایی فرهنگ و تمدن ایران و اسلام نامیده شده است. چه شرایطی باعث شده که بزرگانی در علم و ادب همچون زکریای رازی، ابوریحان بیرونی، فارابی، فردوسی، رودکی، ابوسعید ابوالخیر و ابن سینا در این دوره بالیدهاند؟ زمینه و زمانۀ ابن سینا چه مقدار در شکوفایی دانشمندانی چون او مؤثر بوده است؟
بیست و دومین نشست از مجموعه درسگفتارهایی دربارۀ بوعلی سینا در روز چهارشنبه ۱۳ مرداد ساعت ۱۱ صبح با عنوان «درنگی در زمانۀ ابن سینا» به سخنرانی مهدی سیدی، پژوهشگر تاریخ و ادبیات اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند این برنامه را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحۀ این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.