کد خبر:11491
پ
dayartalmaref

دایرة المعارف هنر «۳جلدی»

ویراست جدید دایرةالمعارف هنر از بخش اصلی (بدنه) و بخش‌های فرعی (پیوست) تشکیل یافته است.

میراث مکتوب – ویراست جدید دایرةالمعارف هنر از بخش اصلی (بدنه) و بخش‌های فرعی (پیوست) تشکیل یافته است و هر بخش ترتیب الفبایی جداگانه دارد. مدخل‌های بدنه (از الف تا ی)  در جلدهای یکم و دوم و پیوست‌ها در جلد سوم جای گرفته‌اند.

گستره این دایرةالمعارف شامل مقولات نقاشی، ‌ پیکره‌سازی، طراحی، گرافیک، عکاسی، رسانه‌های نو، تصویرگری،  چاپگری و طنزنگاری است. همچنین در جلدهای سه‌گانه آن اطلاعات سودمندی در زمینه‌های طراحی صنعتی، معماری، ‌خوشنویسی، سفالگری و برخی هنرهای سنتی می‌توان یافت.

اختصاص بیش از 700 مدخل به معرفی هنرمندان ایرانی معاصر از جمله ویژگی‌های بخش اصلی دایرةالمعارف است. در انتخاب این گروه از هنرمندان صرفا زمان شروع فعالیت آنان (پیش از سال 1377) را مبنا قرار داده‌ایم. چه بسا در این انتخاب نام‌هایی از قلم افتاده باشند که علت عمده آن فقدان اطلاعات کافی در مورد فعالیت هنری آن‌ها بوده است.

«دایرةالمعارف هنر» در سه جلد تدوین شده و دو جلد بدنه مجموعا شامل 537 مدخل، 1143 تصویر سیاه ‌و سفید و 374 تصویر رنگی است. جلد اول این مجموعه در 876 صفحه علاوه بر معرفی، پیشگفتار، منابع و راهنمای استفاده، مدخل‌های «الف تا س» را در خود جای داده است. جلد دوم نیز مدخل‌های «ش تا ی» را در 822 صفحه شامل می‌شود. همچنین جلد سوم تاریخ‌شناسی، ‌ مضمون‌شناسی و نمایه‌ها را در 580 صفحه دربر می‌گیرد.

تجدید چاپ مکرر نخستین ویراست دایرةالمعارف هنر  (پانزده بار در طی سال‌های 1378 تا 1394)، حاکی از نیاز روزافزون جامعه فرهنگی ایران به انتشار این‌گونه کتاب‌های مرجع و تخصصی است. هرچند نخستین ویراست دایرةالمعارف هنر با هدف در دسترس گذاشتن اطلاعات لازم و مفید تالیف شده بود، ‌اما تحولات سریع هنر در جهان و ایران، بازنگری، گسترش و روزآمدسازی آن را ضروری می‌نمود.

این کتاب در سال ۱۳۸۷ به‌صورت یک جلدی منتشر شده بود.

پاکباز، رویین، دايرة المعارف هنر، تهران، فرهنگ معاصر، 5020 صفحه، قطع: وزیری، ۲۸۰۰۰۰۰ ریال، 1396.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612