میراث مکتوب- طی مراسمی با حضور آیتالله استادی و حجج اسلام علی فاضلی، محمدرضا فاضلی و محمدجواد محمودی در سالن شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نمایندگی قم، از مجموعۀ 5 جلدی تفسیر «کشف القناع» رونمایی شد.
حجت الاسلام محمودی، شهید شوشتری را عالمی پرکار معرفی کرد و گفت: شهید شوشتری بیش از 150 عنوان کتاب تدوین کرده و برای تحقیق و پژوهش به منابع فراوانی مراجعه کرده است. این عالم بزرگ برای یک کتاب تفسیر بیش از 200 منبع را به عنوان منبع معرفی میکند.
محمودی مهمترین ویژگی شهید شوشتری ولایتمداری دانست و بیان کرد: شهید شوشتری ویژگیهای بارز و مهمی داشت. تمام مطالب وی در زمینۀ ولایت است، از این رو میتوان مهمترین آنها را ولایتمداری برشمرد.
حجت الاسلام محمودی به تخصصهای مختلف شهید شوشتری اشاره کرد و گفت: از جمله ویژگیهای این شهید بزرگوار تخصص در کلام بود. همچنین وی در زمینۀ جدل و بداههگویی مهارت ویژهای داشت.
در ادامۀ این نشست حجت الاسلام علی فاضلی با بیان اینکه محقق باید امانتدار مطالب گذشتگان باشد، گفت: کار ما همانند باستانشناسان است؛ به این معنا که مطالبی را که از گذشتگان به دست ما رسیده باید بی کم و کاست عرضه کنیم و موردی به آن اضافه نکنیم.
وی اضافه کرد: محققان نباید در این زمینه کوتاهی کنند و ضرورت دارد نسخه بدلها به صورت کامل گزارش شوند.
این محقق و پژوهشگر دربارۀ تفسیر «کشف القناع» توضیح داد و گفت: در رابطه با «کشف القناع» هفت نسخه وجود داشت که از آن موارد میتوان به نسخۀ کتابخانۀ ملی و نسخههایی در هند و مصر اشاره کرد.
وی تصریح کرد: جمع آوری این مجموعه از سال 90 آغاز و تا سال 97 به طول کشیده است و کماکان جای کار دارد.
منبع: ایبنا