کد خبر:13022
پ
ganje20malek

برپایی نمایشگاه گنج ملک با نسخ خطی نفیس

نمایشگاه گنج ملک در سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی ایران میزبان نسخه‌ای خطی به قدمت حدود 700 سال است.

میراث مکتوب- در آستانه روز قلم (14 تیرماه)، به کوشش موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نمایشگاه «گنجِ مَلِک» برپا شد.

در این نمایشگاه، 23 تصویر از نفایس گنجینۀ بی‌نظیر «موزه ملّی ملک» به نمایش درآمده ‌است که از نسخ خطی، مرقّعات و قطعات خوشنویسی برگزیده شده‌اند.

نفاست آثار به دلیل بهرۀ آن‌ها از هنرهای ایرانی و اسلامی هم‌چون خوشنویسی، مینیاتور، تذهیب و جلد‌سازی است.

از این آثار می‌توان به نسخ خطی قرآن کریم به خط محمّدشفیع بن علی‌عسگر ارسنجانی و محمّد بقاء اصفهانی، دیوان حافظ به خط محمّدعلی مستوفی شیرازی و علینقی شیرازی، قطعات خوشنویسی از میرعماد، درویش عبدالمجید طالقانی و سیدعلی‌اکبر گلستانه اشاره کرد.

از جمله کهن‌ترین نفایس این نمایشگاه، تصویر نگاره شمع جهان خان از کتاب هشت تک چهره، متعلّق به 773 هجری قمری، صفحه افتتاح دیوان حافظ به خط درویش محمود نیشابوری با تاریخ 898 هجری قمری، کتاب دعا، اثر شاه محمود نیشابوری به تاریخ 958 هجری قمری و مرقعی به خط تعلیقِ خواجه اختیار منشی با تاریخ 975 هجری قمری را می‌توان نام برد.

نگاره گل و پروانه از دیگر آثار این مجموعه است که لطفعلی صورتگر شیرازی آن را در 1260 هجری قمری، در نهایت زیبایی به تصویر کشیده است.

«نمایشگاه گنج ملک» که در راستای همکاری مشترک میان «موزه کتاب و میراث مستند ایران» و «موزه ملّی ملک» به نمایش در‌آمده است تا 23 تیرماه ادامه خواهد داشت.

علاقمندان می‌توانند برای بازدید از آن، همه روزه به ورودی موزه کتاب و میراث مستند ایران، واقع در ساختمان کتابخانه ملّی ایران، مراجعه کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612