کد خبر:13861
پ
D986D8B4D8B3D8AA20D987D8A7DB8C20D8B4D985D8B32014

بررسی رابطۀ شمس تبریزی و فخر رازی

نشست «بررسی رابطۀ شمس تبریزی و فخر رازی» از مجموعه درس‌گفتارهایی دربارۀ شمس تبریزی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- اهل عشق و عرفان بر اهل عقل و استدلال انتقادی معروف و همیشگی دارند با تأکید بر این نکته که جز از طریق عشق و اشراق و فنا به حقیقت نمی‌توان رسید و عقل و استدلال، هنری جز حیرت‌افزایی ندارد. دیدگاه‌های شمس در مقالات دربارۀ بوعلی سینا و فخر رازی و فلاسفه دیگر از همین نوع است.

چنان‌که شمس در یکی از مقالات خود از یک‌سو فخر رازی را خداوندگار ادراک و دانش و بحث می‌خواند و بایزید و جنید را در این راه کمترین شاگردان او می‌شمارد، و از سوی دیگر چنین اظهار می‌کند که صد هزار فخر رازی در راه سیر و سلوک معنوی به گرد بایزید و جنید هم نتوانند رسید. چرا شمس در مقالات آن همه طعن و طنز نثار فخر رازی می‌کند. دیدگاه‌ها و رابطۀ فخر رازی با شمس و مولانا و تصوف چگونه است و عارفان به او چگونه نگریسته‌اند؟

چهاردهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی دربارۀ شمس تبریزی در روز چهارشنبه یازدهم دی‌ماه از ساعت ۱۶:۳۰ به رابطۀ شمس تبریزی و فخر رازی اختصاص دارد که با سخنرانی دکتر اصغر دادبه در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612