کد خبر:8382
پ
noskhe_10

بررسي سبكي و محتوايی نسخه خطی «مجمره؛ رساله در عطركشی» با نگاهی به تاريخچه عطر و عطرسازی

توجه به نسخ خطی و تصحیح آنها با هدف احیای علوم و فنون گذشتگان یكی از دغدغه های ادیبان و نسخه شناسان است.

میراث مکتوب – توجه به نسخ خطی و تصحیح آنها با هدف احیای علوم و فنون گذشتگان یكی از دغدغه های ادیبان و نسخه شناسان است.

این آثار و دست نوشته های گران بها كه حاوی موضوعات گوناگون شاخه های مختلف علوم اند باید به عنوان اسناد كهن دانش های بشری مورد توجه ویژه قرار گیرند تا ارتباط علمی نزدیكی بین مردم در هر دوره با سطوح علمی در سابقه علمی ـ ادبی و تاریخی دیارشان برقرار گردد. اهمیت چنین دانش هایی، نویسنده این پژوهش را بر آن داشت كه ضمن معرفی یكی از رساله های خطی با موضوع عطر و عطرسازی به تصحیح آن نیز بپردازد. رسالۀ خطی حاضر كه «مجمره» نام دارد، تألیف محمد كریم بن ابراهیم كرمانی از رجال عصر قاجار است كه ضمن بیان اهمیت عطر در روایات و احادیث ائمه معصومین(ع) به تأثیر عطر در سلامت روان انسان نیز پرداخته است؛ و طی یك مقدمه، هفت باب و خاتمه، شیوه های ساخت و تركیب انواع عطر، اركجه، غالیه، عبیر، شمامه، شند و… را با مهارت بازگو كرده است.

متن کامل این مقاله نوشتۀ بهناز پيامني را که در نشريه ادب و زبان شماره 38 (پياپي 35)، پاييز و زمستان 1394 منتشر شده است اینجا بخوانید.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612