کد خبر:23222
پ
DAA9D8AAD8A7D8A8D8AED8A7D986D98720D8A2D8B3D8AAD8A7D98620D982D8AFD8B320D8B1D8B6D988DB8C202

اهدای نسخ خطی خاندان روضاتی به کتابخانۀ آستان قدس رضوی

مجموعه نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد خاندان آیت‌الله روضاتی صاحب روضات‌الجنات به مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شد.

میراث مکتوب- مجموعه نسخ خطی، چاپ سنگی و اسناد خاندان آیت‌الله روضاتی صاحب روضات‌الجنات به مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شد.

حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، خاندان روضاتی را به لحاظ موقعیت علمی و شخصیت اجتماعی، از بیوتات برجسته شیعه برشمرد که نزدیک به 4 قرن است که ساکن شهر اصفهان هستند و خدمات ارزنده‌ای را برای میراث شیعه داشته‌اند.

وی تصریح کرد: این خاندان به خاطر تالیف کتاب مشهور روضات‌الجنات اثر نفیس مرحوم آیت‌الله العظمی آقا سید محمد باقر چهار سوقی به روضاتین شهرت یافته‌اند.

حسینی، به اهدای بزرگترین مجموعه منابع خطی و چاپ سنگی از سوی این خاندان به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اشاره کرد و آن را مشتمل بر نسخه‌های خطی، مصاحف شریف، جزوات قرآنی خطی، چاپ سنگی، سربی و افست برشمرد و وجود تقریرات و مواعظ خاندان روضاتی را در میان این مجموعه از ویژگی‌های خاص آن عنوان کرد.

آیت‌الله سید احمد روضاتی، اهدا کننده مجموعه ارزشمند، این اقدام را گامی در راستای حفظ میراث شیعه عنوان کرد و گفت: در بیوتات بسیاری از علما کتابخانه‌های ارزشمندی وجود دارد که بعد از تقسیم شدن بین ورثه کوچک شده و بخشی از آن نیز از بین رفته است در حالی که این منابع میراث عقیدتی مذهب شیعه به شمار می‌رود.

وی، کتابخانه صاحب روضات را یکی از این کتابخانه‌های ارزشمند با منابع منحصر به فرد برشمرد که تنها بخشی از آن باقی مانده و بسیاری از داخل و خارج کشور خواهان خریداری آن بوده‌اند.

آیت‌الله روضاتی، کتابخانه آستان قدس رضوی را بهترین مکان برای حفظ این میراث برشمرد و تصریح کرد: این منابع میراث مذهب جعفری هستند که حفظ آن بر ما واجب است و این اهدا آن را برای همیشه پایدار خواهد داشت.

وی، این مجموعه را میراث خانوادگی پدر و مادر عنوان کرد که بخشی از آن به مرور جمع‌آوری شده است.

گفتنی است این مجموعه شامل 889 نسخه خطی، 405 نسخه چاپ سنگی، سربی و افست با موضوعات علم حدیث، فقه، تفسیر، ادعیه، اصول و کلام و 36 برگ اسناد تاریخی است که به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی منتقل شده است.

در این مجموعه آثار نفیسی از قرون 10، 11 و 12 به چشم میخورد و مجموعه الوافیه استرآبادی، فروع کافی، شرح مختصر الاصول و رساله طب الرحمه از قدیمی‌ترین و نفیس‌ترین نسخه‌های خطی آن به شمار می‌رود که در قرن نهم هجری قمری کتابت شده است.

همچنین در این مجموعه کتب چاپ سنگی و اسناد تاریخی از دوره قاجار موجود است که مباحثی پیرامون موضوعات فقهی را شامل می‌شود.

لازم به ذکر است تمام نسخ خطی اهدایی پیش از ورود به مخزن برای نگهداری دائمی و بهره‌مندی پژوهشگران و آیندگان اسکن، فهرست‌نویسی، آفت‌زدایی، مرمت و بازسازی شده و به نام اهداگران در فهرست و سامانه نسخ خطی فهرست نگار این سازمان به ثبت رسیده و قابل جستجو است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانۀ آستان قدس رضوی

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612