میراث مکتوب – نخستین دفتر «الموت نامه» مجموعۀ 29 مقاله از استاد عنایت الله مجیدی در قلمرو سلسله های تاریخی، قلعه ها و استحکامات نظامی، رجال و نام آوران، سکه شناسی، آبادی ها روستاها و دهکده ها، امامزاده ها، سفالینه ها و سنگ قبرها منتشر شد.
سرزمین الموت بخش گسترده ای از شمال و شمال شرقی استان قزوین است که در دامنۀ کوه های سربه فلک کشیده البرز مرکزی و در کنار دره بزرگ شاهرود واقع است.
نام الموت در طی روزگاران به افسانه ها در پیوسته و آنچه که روند رازناکی الموت و حوادث تاریخی آن را تشدید کرده است، دوری گزیدن از پژوهش های روشمند تاریخی – فرهنگی و تن دادن به شنیده های مشهور ولی نامعتبر در یکصد سال اخیر است.
با ثبت دژ تاریخی حسن صباح در فهرست آثار ملی کشور و چندین فصل پیاپی کاوش های باستان شناسی در عرصه و حریم قلعه، بسیاری از زوایای پنهان آن آشکار و باطل بودن افسانه ها آشکار گشت و زمینه ثبت جهانی «منظر تاریخی – طبیعی درۀ الموت» فراهم آمد.
همزمان با پژوهش های میدانی، برای تبیین چند و چون تاریخ و فرهنگ الموت، مطالعات اسنادی نیز صورت پذیرفت. استاد فرزانه عنایت الله مجیدی با پایمردی و سختکوشی افزون بر تحقیق و تدوین «کتاب شناسی الموت» که به زودی منتشر خواهد شد، بر اساس شواهد میدانی و مکتوب، با نگارش مقالات ارزنده تحقیقی به روشنگری جنبه های مبهم و کمتر دیده شده الموت پرداخته است.
دفتر اول «الموت نامه» مجموعه مقالات عنایت الله مجیدی، در شمارگان 700 نسخه و با قیمت چهل هزار تومان توسط انتشارات سایه چاپ و منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
منبع: دبا