میراث مکتوب- انجمن علمی نقد ادبی ایران با همکاری و حمایت شماری از انجمنهای علمی مردمنهاد و مراکز دانشگاهی، با هدفِ حمایت و تشویق پژوهشهای اصیل انتقادی و جریانساز که با رویکرد مدرن به متون ادب فارسی و در قالب مقاله تألیف شده باشند، سومین دوره جایزه دوسالانۀ نقد زرین را در اسفند ۱۴۰۳ برگزار میکند.
نخستین و دومین دوره در اسفند ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ برگزار شد. از عموم پژوهشگران دعوت میشود مقالات چاپ شده خود را که دارای شرایط شرکت در فرایند جایزه است، به دبیرخانه دائمی جایزه به نشانی jazarrinkub@gmail.com ارسال کنند. علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر به وبگاه رسمی انجمن به نشانی http://anjomannaghd.ir/ مراجعه نمایند.
شرایط شرکت در جایزه:
الف. چارچوب شکلی و زمانی: مقالات چاپ شده در بازه زمانی سالهای ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ در نشریات علمی دانشگاهی و سایر مجلات معتبر.
ب. شاخصهای مقالات برتر:
· صورتبندی متفاوت و جدید از مباحث نظری نقد یا بازخوانی متمایز متنها با هدف نظریهپردازی در زمینه نقد ادبی معاصر؛
· بازخوانی نظریههای نقد کلاسیک غربی و شرقی؛
· معرفی نظریههای مغفول قدیم و جدید؛
· برابرخوانی مفاهیم نقد: درونفرهنگی و برونفرهنگی؛
· پیشنهاد روشهای از آنِ خود کردن نظریهها، مفاهیم و کاربست آنها؛
· تبیین تاریخی نقد ادبی: دگردیسی و گسست.
یادآوری مهم: مقالات برخوردار از ویژگیهای «اصالت در یافتهها، دقت و انسجام، روش متقن و شفافیت در نگارش، و جامعیت در منابع و شاخصیت در نتایج» در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.
پ. میزان جایزه: تندیس و لوح تقدیر انجمن و جایزه نقدی به مقاله برگزیده نخست تا سوم.
ت. فرآیند داوری: دبیر جایزه، دکتر ابراهیم خدایار، عضو هیئتمدیره انجمن و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس؛ معاون علمی جایزه، دکتر سیدعلی قاسمزاده، عضو هیئتمدیره انجمن و استاد دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین و دبیر اجرایی جایزه، حسن گوهرپور، منتقد و شاعر و عضو انجمن علمی نقد ادبی ایران است. مقالات برای ارزیابی به مجموعهای گسترده از داوران متخصص سراسر ایران در کارگروههای تخصصی تشکیل شده از سوی انجمن ارسال و پس از دریافت نتایج و جمعبندی، نامزدهای دریافت جایزه در صحن هیئتمدیره انجمن انتخاب خواهند شد.
ث. حامیان: انجمن علمی نقد ادبی ایران برای حمایت از معرفی اندیشه انتقادی ملیِ نهفته در میراث ادب فارسی و گسترش آن به مراکز علمی همسو در ایران و جهان، از همه نهادهای علمی فرهنگی و مراکز دانشگاهی برای مشارکت در این رویداد علمی دعوت به همکاری میکند.
ج. حامیان و همکاران ویژه: دانشگاههای تربیت مدرس، لرستان و بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین
چ. مهلت ارسال مقالات: ۱۵ دی ۱۴۰۳