کد خبر:41019
پ
56668-2

از رودکی تا فریدون مشیری به روایت محمدامین ریاحی

کتاب «پایداری حماسه؛ از رودکی تا فریدون مشیری» نوشته محمدامین ریاحی منتشر شد.

میراث مکتوب- کتاب «پایداری حماسه؛ از رودکی تا فریدون مشیری» نوشته محمدامین ریاحی منتشر شد.

این کتاب که منتخبی از نوشته‌ها و مقالات این پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی است در ۴۲۶ صفحه با شمارگان ۳۳۰ نسخه و باقیمت ۳۹۰ هزار تومان در انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده است.

محمدامین ریاحی در مقدمه این کتاب نوشته است: «سرزمین ما در چهارراه حوادث جای داشته و در طی هزاره‌ها با فراز و نشیب‌هایی روی در رو بوده و آنچه در آن میان موجب بقای ایران به صورت یک واحد جغرافیایی و فرهنگی قرار گرفته، فرهنگ ملی ایران است که موجب پیوند دل‌های ساکنان این سرزمین بوده است و خواهد بود.

هست ایران چون گرانسنگ و حوادث چون سیل/ بگذرد سیل گران‌سنگ و به‌جا ماند سنگ

جای امید و خوشوقتی است که در این سال‌ها مردم ایران به‌خصوص جوانان عشق و علاقه فراوانی به شناخت گذشته وطن و ملت خویش یافته‌اند و آنچه در این زمینه منتشر می‌شود از اقبال عمومی برخوردار می‌شود.»

او در بخش دیگری از مقدمه خود با اشاره به چگونگی انتشار نوشته‌های خود در مجموعه «گردونه زبان ادب فارسی» در انتشارات مروارید، نوشته است: «در اینجا دو نکته را نباید ناگفته گذارم: یکی اینکه در تمام عمر هرگز برخلاف ایمان و عقیده خود و برای خوش‌آمد این و آن قلم روی کاغذ نرانده‌ام و آنچه دلم گفت‌ بگو گفته‌ام. دیگر اینکه تنها وقتی قلم روی کاغذ گذاشته‌ام که حرف تازه‌ای برای گفتن داشته‌ام بدیهی است هر نکته تازه‌ای هم که مورد قبول خاطر اهل نظر قرار گیرد در نوشته‌های دیگران تکرار می‌شود و جزو فرهنگ عمومی در می‌آید و همین مایه لذت نویسندگان است.»

امید است با تنوعی که مطالب این کتاب دارد هر خواننده‌ای مطلبی مورد پسند خاطر خود را در آن بیابد.»

در نوشته پشت جلد کتاب هم می‌خوانیم: از دکتر محمدامینِ ریاحی (۱۳۸۸-۱۳۰۲) ادیب و پژوهشگر توانا، علاوه بر احراز شماری از سمت‌های فرهنگی، در حوزه ادبیات فارسی، و تاریخ ایران به صورت تصحیح و تألیف، آثار نکته‌سنجانه و ارزشمندی بر جای مانده است. کتاب حاضر منتخبی بسیار خواندنی است از مقاله‌های وی در شناخت شماری از شاعران ایران از رودکی و کسایی و فردوسی تا فریدون مشیری، و نیز از تاریخ فرهنگی ایران از روزگار کهن تا عصر تجدد.

منبع: ایسنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612