کد خبر:9598
پ
fehrest_6

انتشار «فهرست مقالات فارسى»

«فهرست مقالات فارسى» در زمينه تحقيقات ايرانى در دو مجلّد(جلد يكم، نيمه نخست و جلد يكم، نيمه دوم) توسط مركز دائرة المعارف بزرگ اسلامى انتشار يافت.

میراث مکتوب – «فهرست مقالات فارسى» در زمينه تحقيقات ايرانى در دو مجلّد(جلد يكم، نيمه نخست و جلد يكم، نيمه دوم) توسط مركز دائرة المعارف بزرگ اسلامى انتشار يافت.

«فهرست مقالات فارسى» در زمينه تحقيقات ايرانى به بنياد گذارى استاد ايرج افشار، شامل مجموعه ها(يادنامه ها؛ ارج نامه ها؛ جشن نامه ها؛ كنگره ها…)، ١٣٧٧-١٣٩٠ در دو مجلّد(جلد يكم، نيمه نخست و جلد يكم، نيمه دوم) به كوشش عباس مافى و با همكارى پاركوهى هارطونيان، توسط انتشارات مركز دائرة المعارف بزرگ اسلامى(مركز پژوهش هاى ايرانى و اسلامى) منتشر شد.

در مقدمه کتاب آمده  است:  نسل دوم فهرست مقالات فارسی در زمینه تحقیقات ایرانی در حالی به روند نشر خود ادامه می‌دهد که معمار و بنیادگذار آن زمانی است که روی در نقاب خاک کشیده است، هرچند گفته می‌شود که انسان در جسم خود فانی ولی در عمل خویش باقی است که آن مرحوم کشتزاری کم مانند از پژوهش‌ها در زمینه‌های گوناگون علوم و معارف از خود باقی گذاشته‌اند که اکنون و همیشه راهگشا و دستمایه بسیاری از پژوهشگران خواهد بود.

پیش‌تر ایشان ضمن مقاله‌ای دانشمندی عرب را که دانشش جنبه دایرة المعارفی داشت به پیروی از نقل قولی «عالِم موسوعی»٭ نوشته بودند که به واقع می‌توان این تعریف را با تأمل در شمار، گستردگی، تنوع و ارزش علمی آثارشان برازنده مرحوم افشار نیز دانست.

به هر تقدیر، شوربختانه هنگامی به فراهم‌آوری این فهرست مشغول شدیم که از ارشادها و نظارت ایشان محروم شدیم و نتوانستیم شاهد و ناظر نکته‌یابی‌های خردمندانه‌شان باشیم ولی در عین حال خوشنود که طی سالهای پیش، یعنی از 1346 و 47 شمسی با استخدام در مرکزی علمی ـ پژوهشی که ریاستش را عهده‌دار بودند بسیار از آموزش‌های فهرست‌نویسی و کتابداری آموختیم و همواره با ظرفیت‌های مثبت و مدیریت مؤثرشان رو در رو بودیم. در مقابل، با نگاه تیزبین و دقیق همراه با عطوفت خاص خویش پیشرفت‌های ما را در امور گفته شده همواره چه شفاهی و یا مکتوب تعقیب و تأیید می‌کردند.

 فهرست مقالات فارسى (يادنامه ها؛ ارج نامه ها…) در 1860 صفه و با بهاء 150 هزار تومان به فروش میرسد.

منبع: دایرة المعارف بزرگ اسلامی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612