کد خبر:8779
پ
enabatname

انابت نامه یغمای جندقی

انابت نامه نویسی در ادب فارسی، پیشینه ای دراز دارد، ظاهراً نخستین متن از این نوع، همان مناجات نامه مشهور خواجه عبدالله انصاری است.

میراث مکتوب – انابت نامه نویسی در ادب فارسی، پیشینه ای دراز دارد، ظاهراً نخستین متن از این نوع، همان مناجات نامه مشهور خواجه عبدالله انصاری است که شهرت و معروفیت بسیار یافته و افزون بر درج در مجموعه آثار وی، مکرر در مکرر در قطع های متفاوت به چاپ رسیده و نزد همگان شناخته شده و مشهور است.

از یغمای جندقی شعر خوش ذوق قرن سیزدهم منظومه ای مرکب از رباعیات متوالی در دست است که خود نامه رباعیات انابیه بر آن نهاده و در اکثر نسخه های خطی آثار او نیز آورده شده است و نگارنده، در بخش رباعیات مجلد سوم مجموعه آثار او که در دست تدوین و تصحیح است، متن کامل آن را به دست داده ام. اخیراً انابت نامه کوتاهی به نظم و نثر از یغما به دست آمد که کاملاً به سبک مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری است. صورت کامل این نوشته که تاکنون در جایی به طبع نرسیده و متنی کوتاه است اینجا نقل میشود.

متن کامل مقاله سید علی آل داود که در نامه فرهنگستان شماره 57 منتشر شده اینجا بخوانید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612