کد خبر:8765
پ
aliashrafsadeghi_m

یادداشت دکتر علی اشرف صادقی در سوگ استاد مصطفی ذاکری

مرحوم مصطفى ذاكرى متولد 1314 در سِده اصفهان (همايون شهر بعدى و خميني شهر كنونى) در خانواده اى روحانى متولد و تربيت شده بود.

میراث مکتوب – مرحوم مصطفى ذاكرى متولد 1314 در سِده اصفهان (همايون شهر بعدى و خميني شهر كنونى) در خانواده اى روحانى متولد و تربيت شده بود.

دورۀ كارشناسى (ليسانس) را در ايران گذرانده و كارشناسى ارشد(MA)  را در دانشگاه لندن در رشتۀ فرهنگ و زبانهاى باستانى ايران تمام كرده بود. پس از بازگشت به ايران به دليل گرايشهاى سياسى اش از ورود به دانشگاه باز مانده بود. به ناچار در مؤسسۀ استاندارد كه در كرج مستقر بود مشغول به كار شد و از همانجا هم باز نشسته شد. پس از بازنشستگى در دانشگاه آزاد كرج تدريس مى كرد. به دليل محيط خانوادگى خود با علوم قديم مأنوس و از آنها اطلاعات كافى داشت. به زبان فارسى و گويشهاى آن بسيار علاقه مند بود. ازتأليفات او يكى اتباع ومهملات در زبان فارسى و ديگر كتابى راجع به شيخ بهايى، از انتشارات خانۀ كتاب است.

مقالات و نقدها و معرفى هاى كتاب او در مجله هاى نشر دانش، مجلۀ زبانشناسى، نامۀ ايران باستان، آينۀ ميراث و جز آنها به چاپ رسيده است. كتابى به نام فرهنگ مفاهيم در زبان فارسى تهيه كرده بود كه براى چاپ آن به دنبال ناشر بود. دو سال پيش دو سه كارتن از پايان نامه هايى را كه دانشجويانش زير نظر او در باب گويش هاى ايرانى تهيه كرده بودند به گروه زبانها وگويشهاى ايرانى فرهنگستان زبان و ادب فارسى بخشيد تا بلكه بعضى از آنها در آنجا براى چاپ آماده شود. قرار بود فيش هايى را نيز كه طى سال ها راجع به زبان فارسى گرد آورده بود به فرهنگستان اهدا كند. صحبت كرده بود تا كتابخانۀ خود را نيز به دانشگاه آزاد كرج بدهد.

ذاكرى اخلاقاً مردى نيك نفس و خوش باطن و بى غل و غش بود. شيعى اى معتقد بود و در انجام فرائض دينى كوتاهى نمى كرد. ياد او گرامى باد.

على اشرف صادقى

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612