کد خبر:8144
پ
farzane

مجموعه ای از نوشتار دربارۀ فرزانه ایران مدار «ایرج افشار»

کتاب مجموعه نوشتار به مناسبت نودمین سال تولد ایرج افشار به کوشش احسان الله شکرالهی و غلامرضا امیرخانی از سوی انتشارات خانه کتاب به چاپ رسیده است.

میراث مکتوب – کتاب مجموعه نوشتار به مناسبت نودمین سال تولد ایرج افشار به کوشش احسان الله شکرالهی و غلامرضا امیرخانی از سوی انتشارات خانه کتاب به چاپ رسیده است.

این کتاب با پیشگفتاری از مجید غلامی جلیسه، مقدمه ای از احسان الله شکرالهی و غلامرضا امیرخانی، 38 نوشتار درباره استاد افشار و 29 نوشتار اهدا شده به ایرج افشار شروع می شود.

در مقدمه این کتاب آمده است:«  نوشته های پیش رو شما در دو بخش(درباره افشار و اهدا شده به افشار)  با این امید گرد آمده که که طیفی از مخاطبان همسو با اندیشه ها و باورهای افشار آنها را بپسندند و در شناساندن چهره روشن تری از وی و انعکاس پسندهای پژوهشی آن شادروان مفید افتد.

در این کتاب مطالبی با عنوان های «یک شمعک کوهی بر مزار ایرج افشار» نوشتۀ محمد ابراهیم باستانی پاریزی، «ایرج شیرین سخن» نوشته  غلامعلی حداد عادل، « در سوگِ دوستدار ایران: استاد ایرج افشار» نوشتۀ سید علی موسوی گرمارودی، «زنده یاد ایرج افشار و کاربرگه نسخۀ خطی» نوشتۀ سید عبدالله انوار، «خاطراتی دربارۀ ایرج افشار، ایران شناس و کتاب شناس» نوشتۀ استاد سید هادی خسروشاهی  و…  آمده است.

ایرج افشار ایرانشناس، کتابشناس، مصحح و مجله ‌نگار نامی ۱۶ مهرماه سال ۱۳۰۴ در تهران متولد شد. او را شاخص‌ترین کتابدار تاریخ معاصر ایران باید نام نهاد که چند سالی هم ریاست کتابخانه دانشگاه تهران را عهده‌دار بود. وی به دعوت دانشگاه هاروارد آمریکا یک سال در آن کشور مقیم بود و به کار مرتب‌کردن کتاب‌های السنه شرقی آن دانشگاه اشتغال داشت و همچنین برای امور مربوط به کتاب و کتابداری سفرهایی به کشورهای مختلف داشته است.

ایرج افشار، نسخه‌شناس، پژوهشگر و ایران‌شناس برجسته 18 اسفند سال 1389  و پس از طی یک دوره بیماری شش ماهه که به سرطان مبتلا شده بود، در سن 85 سالگی درگذشت.

کتاب «مجموعه نوشتار به مناسبت نودمین سال تولد ایرج افشار» به شمارگان هزار نسخه و به بهای چهل هزار تومان از سوی خانه کتاب و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران  منتشر شده است.

منبع: روابط عمومی خانۀ کتاب

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612