میراث مکتوب – مجله آينۀ پژوهش در سال 1369به انگيزه بهسازى پژوهش و نشر از طريق «اطلاع رسانى» و «نقدميراث مكتوب» با بخشهايى به قرار ذيل نشر یافت.
1. مقاله كه مشتمل است بر پژوهشهاى كلى درباره كتاب، فرهنگ، پژوهش و نشر. به ديگر سخن در این بخش تحليل و گزارش روشهاى پژوهش، ارزيابى و گزارش ميراث فكرى و انديشگى جهان اسلام، كتابخانهها، مراكز آموزشی و پژوهشی ارائه میشود.
2. بخش دوم که محتواى اصلى مجله را رقم میزند مشتمل است بر نقد كتاب به معناى واقعى و گسترده آن؛ ارزيابى ميراث مكتوب جهان اسلام و حوزه فرهنگ و ادبیات و بررسی، تحليل و نقد انتسابها و چگونگى پيوند مؤلفان با آثارشان
3. تازههاى نگارش نشر با دو بخش معرفىهاى اجمالى كه مشتمل است بر وصف گويا و گزارش روشن و دقيق آثار تازه نشر يافته و معرفىهاى گزارشى كه صرفاً نگاهكى است به محتواى كتابها که میكوشد تازهترين آثار و كتابهاى نشر يافته را بشناساند.
4. بخش بعدی نشریه با عنوان دیگرنگاشته ها سامان یافته که با دو زیر عنوان پاره های اسلام شناسی و از نگاه دیگران به معرفی مقالات و کتابهایی در حوزه مطالعات اسلامی می پردازد که توسط غربیان نگاشته شده و به فارسی ترجمه نشده است. از رهگذر این بخش اطلاعات اینگونه پژوهش ها در اختیار پژوهشگران کشورمان قرار داده می شود.
5. آخرین بخش نشریه کتابشناسی موضوعی است که در هر شماره به معرفی منابع کتابشناختی موضوعی مشخص می پردازد تا دستمایه یافتن منابع برای پژوهشگران باشد.
6. آخرین بخش مجله گزارش اخبار عالمانى است كه زندگى را بدرود گفتهاند
اکنون و پس از بیست و شش سال نشریه آینه پژوهش تمام شماره های خود از ابتدا تا شماره پایانی (154)
را بر روی سامانه اینترنتی خود قرار داده است تا پژوهشگران بدون هیچ گونه محدودیت از آن استفاده کنند. ناگفته پیداست که مهمترین مزیت این پایگاه به روز و کامل بودن آن و نیز نداشتن هیچ گونه محدودیت برای استفاده از مقالات نشریه است.
آدرس سامانه اینترنتی نشریه: jap.isca.ac.ir
اسماعیل مهدوی راد
دبیر تحریریه نشریه آینه پژوهش