مجالس عارفان بخش اندکی از گنجینۀ ادب و معرفت پارسی است که پیش از این برای ما ناشناخته بود.
این کتاب که برای نخستین بار منتشر می شود بیست و دو مجلس از مجالس پرشور و عارفانۀ شیخ ابوسعید ابی الخیر، خواجه یوسف همدانی و عارفی ناشناخته را در خود جای داده است. مجالس عارفان یکی از کهن ترین و لطیف ترین متون ادبیات پارسی است که از یک سو ما را در شناخت بهتر ادبیات و فرهنگ ایران اسلامی یاری می رساند، و از سوی دیگر با دغدغه ها و آموزه های معرفتی و طریقتی بزرگانی همچون ابوسعید ابوالخیر و خواجه یوسف همدانی آشنا می سازد.
مجالس عارفان نقش به سزایی در تکوین و گسترش تعالیم تصوف و عرفان اسلامی داشته است و علاوه بر اینکه بسیاری از تعالیم و تجارب معرفتی و طریقتی مشایخ صوفیه از طریق همین مجالس به مریدان انتقال می یافت. گزارش محتوای آن ها نیز یکی از گرانبهاترین میراث معرفتی ما به شمار می رود، چنان که بخش قابل توجهی از کتاب های تصوف و تذکره ها و طبقات عارفان را گزیدۀ این مجالس تشکیل داده است.
این مجالس در جُنگی به شمارۀ 1300 در کتابخانۀ منطقه ای قونیه نگهداری می شود که مشتمل بر ده ها رساله و مکتوب کوچک و بزرگ هست، و در فهرست کتابخانه تنها با عنوان «رسالة فی التصوف» معرفی شده است.
به گفتۀ مصحح اثر تا به حال نسخۀ دیگری از این مجالس یافت نشده است. به همین علت کار تصحیح این مجموعه با استفاده از تک نسخۀ موجود، که بعضی عبارات آن مغلوط و گاه ناخوانا بود انجام شده است.
فهرست مطالب کتاب به این شرح است:
فهرست
مقدمۀ مصحح
مجالس ابوسعید ابوالخیر
مجالس خواجه یوسف همدانی
مجالسی از عارفی ناشناخته
یادداشت ها
نمایه ها
کتابنامه
مجالس عارفان (بیست و دو مجلس نویافته از ابوسعید ابی الخیر، خواجه یوسف همدانی و عارفی ناشناخته)، تحقیق و تصحیح: اکبر راشدی نیا، تهران، فرهنگ معاصر، 315 صفحه، شمارگان: 1500 نسخه، بها: 240000 ریال، 1394.