کد خبر:49094
پ
67-2

نقد و بررسی کتاب «سربازان ساسانی در جامعه اسلامی»

کتاب «سربازان ساسانی در جامعه اسلامی: خاستگاه‌های عیاری و فتوّت»، نوشته محسن ذاکری نقد و بررسی می‌شود.

میراث مکتوب- گروه پژوهشی منابع اسلام‌شناسی، ایران‌شناسی و نسخ خطی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در سومین برنامه از سلسله نشست‌های تخصصی معرفی و نقد کتاب‌های حوزه ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، کتاب «سربازان ساسانی در جامعه اسلامی: خاستگاه‌های عیاری و فتوّت»، نوشته محسن ذاکری با ترجمه حمیدرضا پیغمبری، را به بوته نقد می‎گذارد.

نهاد اجتماعی-اقتصادی مشهور به «فتوّت» از سده نوزدهم میلادی موضوع پژوهش‌های بسیاری بوده است. پژوهشگران از سویی به اهمیت اهل فتوّت در بسط و گسترش سازمان‌های گوناگون در قرون میانی اسلامی و از سوی دیگر به تأثیرپذیری عمیق آن‌ها از میراث ایران باستان پرداخته‌اند.

«کتاب سربازان ساسانی در جامعه اسلامی» از جمله این پژوهش‎ها است که بر دورۀ گذار ایران از عصر باستان به دوران اسلامی تمرکز دارد. این اثر به طور دقیق و مفصل به بررسی خاستگاه نهاد «فتوّت» می‌پردازد.

نویسنده کتاب، با تسلط بر منابع و آثار این دوره، ابتدا وجود عیاران، نخستین پیروان آیین فتوت در جامعه ساسانی را مستند ساخته و سپس به پیگیری تعامل آن‌ها با فاتحان مسلمان تا زمان بنیانگذاری خلافت عباسی پرداخته است.

در این نشست، حمید رضا پیغمبری مترجم کتاب، اسماعیل مطلوب کاری پژوهشگر تاریخ ایران باستان و شهرزاد ساسان پور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، به نقد و بررسی این کتاب می‎پردازند؛ دبیری این نشست بر عهده فرح زاهدی، عضو هیأت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است.

اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی روز دو‌شنبه 30 تیر 1404 از ساعت 10 صبح تا 12 میزبان علاقه‌مندان به این رویداد است.

 

سربازان ساسانی در جامعه اسلامی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612