میراث مکتوب- همزمان با برگزاری نشست خبری برنامههای یادروز سعدی ، اعلان (پوستر) رسمی بیست و هشتمین بزرگداشت جهانی این شاعر بلندآوازه منتشر شد.
این اعلان (پوستر) با عنوان مفهومی «سعدی شیرازی؛ از دیروز تا همیشه»، اثری از رضا فراهانی، هنرمند طراح است که با نگاهی هنرمندانه و تلفیقی از سنت و معاصر، به جریان ماندگار آثار و اندیشههای شیخ اجل از گذشتههای دور تا امروز پرداخته است.
در طراحی این اعلان، از المانهایی برگرفته از نسخ خطی تاریخی نگهداریشده در دانشگاه کمبریج و موزه اسمیتسونیان بهره گرفته شده و در کنار آن، نقوش گل و مرغ ایرانی به عنوان نماد هنر فاخر ایرانی-اسلامی، با ترکیبی نوآورانه و در عین حال اصیل، به تصویر درآمده است.
اعلان (پوستر) امسال با تأکید بر جاودانگی سعدی در حافظه فرهنگی ایران و جهان، نگاهی نمادین به استمرار تأثیرگذاری او بر ادب، اخلاق، هنر و حکمت انداخته است. این تصویر هنری، مخاطب را به سیر در لایههای تاریخی، فرهنگی و زیباییشناسانه میراث سعدی دعوت میکند.
مراسم بیست و هشتمین یادروز جهانی سعدی، با عنوان «هفته فرهنگی و هنری سعدی» از اول تا هفتم اردیبهشتماه در شیراز به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و جمعی از نهادهای فرهنگی و هنری کشور برگزار میشود و انتشار این الان (پوستر)، آغازگر رسمی این رویداد ملی و بینالمللی به شمار میرود.
گفتنی است: ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف، مشهور به سعدی شیرازی، از بزرگترین شاعران ادب فارسی در قرن هفتم هجری قمری است. او که زاده شیراز بود، پس از سالها سفر به نقاط مختلف جهان اسلام، آثاری پدید آورد که در تاریخ ادبیات فارسی کم نظیرند. شاهکارهای او، بوستان (به نظم) و گلستان (به نثر)، از تأثیرگذارترین متون اخلاقی و تربیتی در فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند. سعدی به دلیل نثر شیرین، شعر دلنشین، نگاه ژرف به انسان، اخلاق و جامعه، همواره مورد توجه اندیشمندان، هنرمندان و عموم علاقه مندان به زبان و ادب فارسی است. زبان سعدی شیرازی الگویی برای نثر معیار فارسی و اشعارش منبع الهام برای شاعران و ادیبان بوده است. سعدی در شیراز درگذشت و آرامگاه وی در این شهر، همواره میعادگاه دوستداران و علاقه مندان زبان و ادب فارسی است.