کد خبر:45143
پ
56735

با شکوه‌ترین دی‌ماه در سی‌و‌یک سالگی میراث مکتوب

در طول این ۳۱ سال مدیریتِ میراث مکتوب، به یاد نداریم چنین ماه با برکت و پرثمری داشته‌ایم. انتشار هفت عنوان کتاب، برگزاری دو نشست و یک همایش کم‌نظیر، ماهی ماندگار در تاریخ میراث مکتوب را رقم زد.

میراث مکتوب- در طول این ۳۱ سال مدیریتِ میراث مکتوب، به یاد نداریم چنین ماه با برکت و پرثمری داشته‌ایم. انتشار هفت عنوان کتاب، برگزاری دو نشست و یک همایش کم‌نظیر، ماهی ماندگار در تاریخ میراث مکتوب را رقم زد.
رونمایی از چاپ سوم کهن‌ترین منظومۀ حماسی شیعی به نام «علی‌نامه» با حضور شاهنامه‌پژوه کاردان دکتر علی شاپوران از اسکاتلند، سجاد آیدنلو شاهنامه‌پژوه پرکار و خوشنام، و دکتر بیات مصحح و دکتر انصاری پژوهشگر برگزار شد.
آیین نکوداشت نخستین سفیر ایران در تاجیکستان دکتر علی‌اشرف مجتهد شبستری با سخنرانی ده تن از صاحب‌نظران، انتشار هشت کلیپ از تاجیکان و کارشناسان سازمان ملل، اجرای موسیقی، پخش دو فیلم و رونمایی از دو کتاب سفیر فرهنگ و دوستی و سفیر کبیر، مصاحبه با چندتن از حاضران و …، از این رادمرد دیپلماسی فرهنگی قدردانی شد. حضور شگفتانۀ فرزانه خجندی شاعر عارف تاجیکستانی محفل ما را منور به جمال ذوق و هنر شعری خود نمود. همدلی افراد و دوستداران میراث مکتوب و شبستری، نشانی بود از جلوۀ اعتبار فردی خوشنام و مؤسسه‌ای پراحترام که «آری می‌توان بدون حمایت دولت کاری کرد که دیگران با صرف مخارج هنگفت بااین کیفیت نمی‌توانند کردن» و مردم البته قدر فرزندان خدمتگزار خود را می‌دانند، سره را از ناسره نیک می‌شناسند و برای دوام کار آنان دعاگو هستند.
سومین نشست این هفتۀ پر بار، برگزاری محفل انس دیدار با دوستان اهل فرهنگ بود آن هم با حضور دکتر طالب کریم آذرخش استاد دانشگاه خجند همسر بانو فرزانه خجندی و هر دو بزرگوار خوش تاجیکی گپ زدند، شعر خواندند و مهر ورزیدند. نیز با بزرگانی حضور بانو ژاله آموزگار که این روزها فرومایگانی تشنۀ شهرت به ایشان خرده گرفته و طعنه زدند که «تو که از ایران‌دوستی دم می‌زنی، چرا دختر خود را به فرانسه فرستاده‌ای؟» مهتاب دختر این بانوی رنجدیده و استاد تمام دانشگاه، قریب ۶۰ سال است که آنجا زندگی می‌کند، این چه ربطی به دغدغه‌مندی و ایران‌دوستی ایشان دارد؟ دل ایشان برای ایران می‌تپد و نگران این کهن‌بوم و بر است و عیب است که فرزندان خود را پند و بیم می‌دهد که ایران را تنها نگذارید؟ حال سلطنت‌طلبان و پانترکان ایران‌ستیز و جاهلان داخلی، باهم همنوا شده و علیه ایشان فضای مسموم عالم مجاز را عرضۀ جولان خود ساخته‌اند و سخره می‌کنند.
چهارشنبه ۲۶ دیماه مجلس دورهمی این ماه مثل ماه‌های پیش، هم مجلس یاد بود و هم محفل بزم زاد، یابود دکتر سید جعفر شهیدی جانشین مرحوم محمد معین در لغت‌نامه دهخدا که بانو نوش‌آفرین انصاری با نقل خاطراتی شیرین یاد آن مرحوم را زنده نمود که سخنان همگان در وب‌سایت میراث مکتوب و کانال تلگرامی مؤسسه در دسترس علاقه‌مندان است. این‌ماه، زادروز دکتر علی بلوکباشی، مردم‌شناس برجسته جشن گرفته شد و دکتر جعفری قنواتی سخنانی ارزشمند در باب کارهای پژوهشی استاد بلوکباشی داد سخن داد. بانو فرزانه خجندی هم سخنانی نغز و دلکش بیان کرد که آدمی شیفتۀ بیان سحرانگیز ایشان می‌شود و همراه با همسر عزیز غزل «بی‌همگان بسر شود، بی‌تو بسر نمی‌شود» را خواندند و یاد همایون فرزند جوان تازه گذشته خود را با لحنی سوزناک صلا دادند و اشک بر دیدگانمان افشاندند.
حسن ختام این نشست فرحبخش، آواز خوشنویس خوش‌الحان هاشم احمدوند بود به همراهی نوازندگی داریوش آریان‌پور که بی‌مزد و بی‌منت سرافرازمان کردند و مسرور.
دیماه امسال سی‌و‌یکمین سالگرد تأسیس مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با انتشار چهارصدمین عنوان فرخنده باد.
اکبر ایرانی
مدیرعامل مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب
کلیدواژه : اکبر ایرانی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612