کد خبر:۴۴۵۸۹
پ
logo

روابط تاریخی ایرانیان و ترکان بررسی می‌شود

نشست دوم از سلسله نشست‌های نقد تازه‌های تاریخی با محوریت بررسی سه اثر پژوهشی به قلم عباس جوادی، در پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- دومین نشست نقد تازه‌های تاریخی که توسط پژوهشکده اسناد برگزار می‌شود، به بررسی سه کتاب «تاریخ اختلاط ایرانیان و ترکان»، «از آتروپاتن باستان تا آذربایجان و کردستان» و «ترکان ایران و ایران ترکان» اختصاص دارد. این سه اثر، تاریخ پیچیده و چندلایه روابط میان ایرانیان و ترکان و همچنین تحولات تاریخی منطقه آذربایجان و کردستان را واکاوی می‌کنند.

کتاب «از آتروپاتن باستان تا آذربایجان و کردستان» با رویکردی تحلیلی، به پیشینه تاریخی منطقه‌ای می‌پردازد که در دوران مادها به‌عنوان یکی از ساتراپ‌های کلیدی شناخته می‌شد. این منطقه، که بعدها آذربایجان و کردستان نام گرفت، همواره در مرکز تعاملات فرهنگی و قومی قرار داشته است.

اثر دیگر، «تاریخ اختلاط ایرانیان و ترکان»، نگاهی جامع به بیش از هزار سال تعامل و امتزاج میان ایرانی‌زبانان و ترک‌زبانان از آسیای مرکزی تا خاورمیانه دارد. این کتاب با تمرکز بر فرایندهای همگرایی و تأثیرات متقابل در حوزه‌های زبانی، فرهنگی و اقتصادی، ابعاد مختلف این روابط را بررسی می‌کند.

اثر سوم« ترکان ایران و ایران ترکان» نیز وضعیت اجتماعی و سیاسی خراسان و ماوراءالنهر را با نثری شیوا روایت می‌کند و به خوانندگان این امکان را می‌دهد تا تحولات تاریخی و اجتماعی این منطقه را بهتر درک کنند.

 در این نشست، سید مهدی حسینی تقی‌آباد، عضو هیئت علمی گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران، و احسان هوشمند، پژوهشگر حوزه اقوام ایرانی، به‌عنوان سخنران حضور خواهند داشت. دبیری این رویداد نیز بر عهده مصطفی نوری، پژوهشگر تاریخ معاصر، خواهد بود.

این نشست علمی، روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۰ در محل پژوهشکده اسناد، واقع در تهران، واقع در بزرگراه حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، رو‌به‌روی ورزشگاه شهید کشوری ، ساختمان آرشیو ملی، طبقه هفتم، سالن پرهام برگزار خواهد شد.

حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

منبع: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران