میراث مکتوب- آینه میراث کار خود را در تابستان 1377 بهصورت یک فصلنامۀ تخصصی در حوزۀ نقد کتاب، کتابشناسی و اطلاعرسانی در حوزه متون آغاز کرد. این نشریه از بهار 1382 (شماره 23 پیاپی) به این سو با امتیاز علمی ترویجی و از بهار 1390 به این سو (شمارۀ 50 پیاپی) با امتیاز علمی پژوهشی منتشر شد. در طی این 26 سال، 73 شماره از این نشریه، شامل حدود 1340 مقاله، چاپ و منتشر شد که از این میان 393 مقاله با امتیاز علمی پژوهشی، 474 مقاله با امتیاز علمی ترویجی، و مابقی به صورت مقالات تخصصی بودند.
آینۀ میراث، طبق تصمیم مدیرمسئول و شورای تحریریۀ این نشریه، از بهار 1403 از ادامۀ انتشار با امتیاز علمی (پژوهشی) انصراف داد و مؤسسۀ میراث مکتوب این موضوع را طی مکاتبهای با وزارت علوم به اطلاع مدیرکل سیاستگذاری و برنامهریزی وزارت علوم هم رساند. دکتر اکبر ایرانی (مدیر مسئول) در قالب یادداشتی که در سایت میراث مکتوب و شبکههای اجتماعی منتشر شد به بعضی دلایل و انگیزههای این انصراف اشاره کردند و سردبیر نشریه (آقای دکتر مجدالدین کیوانی) هم در «سرسخن» آخرین شمارۀ علمی این نشریه (شمارۀ 73) به همین موضوع پرداختند.
آینۀ میراث در شکل جدید خود، بهعنوان نشریهای تخصصی، پذیرای مقالات علاقهمندان در محورهای نسخهشناسی و متنشناسی متون کهن فارسی و عربی در شاخههای مختلف (اعم از دین، تاریخ، ادبیات و هنر، قرآن و حدیث، فلسفه و کلام و …) است و با رفع برخی محدودیتهای قبلی، امکان نشر رسائل کوتاه و نیز مقالات ترجمهای در زمینههای مختلف تاریخ، زبان و فرهنگ ایرانی را نیز دارد.
افزونبر چاپ مقالات معمول و متعارف در زمینههای مختلف، برخی شمارههای این نشریه بهصورت «ویژهنامه» منتشر خواهد شد. نخستین شمارۀ این مجله که بهزودی منتشر خواهد شد به ویژهنامهای شامل مقالاتی دربارۀ «قطران تبریزی» و چاپ تحقیقی دیوان او که اخیراً منتشر شده، اختصاص یافته است.
پژوهشگران علاقهمند میتوانند برای ارسال مقاله یا کسب اطلاع از محورهای مقالات این نشریه با ایمیلهای ayenemiras@mirasmaktoob.ir یا ayenemiras@gmail.com مکاتبه کنند.