کد خبر:43104
پ
3567276

سه سند اروپایی در مورد جزایر سه‌گانۀ ایرانی

اسناد تاریخی بسیاری در موزه ملی ملک موجود است و نگه‌داری می‌شود که حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) را اثبات می‌کند.

میراث مکتوب- ادعاهای بی‌اساس در مورد جزایر سه‌گانه ایرانی که به تازگی در بیانیه پایانی نشست مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس مطرح شده، بار دیگر اهمیت وجود اسناد تاریخی متعدد و معتبر درباره مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) را یادآوری می‌کند. در این زمینه، یکی از مراکز اسنادی قابل توجه و معتبر، موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک است که اسنادی بسیاری درباره مالکیت ایران برای جزایر سه‌گانه (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) در آن موجود و نگه‌داری می‌شود.

از جمله، «نقشه طبیعی ایران و قسمتی از قلمروهای شرق»، که تولید سال ۱۷۳۰ میلادی در آکسفورد است. این نقشه مهم و بین المللی، حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) از آن زمان را نشان می‌دهد.

ایران ـ خلیج فارسنقشه طبیعی ایران و قسمتی از قلمروهای شرق

همچنین در «نقشه خلیج فارس» که در سال ۱۷۸۷ در پاریس تولید شده و این سند هم تعلق جزایر سه‌گانه به ایران را تأیید می‌کند.

ایران ـ خلیج فارسنقشه خلیج فارس متعلق به سال ۱۷۸۷

نقشه دیگری که موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک موجود است و نگه‌داری می‌شود و حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه از زمان‎های دور را تأیید می‌کند، «نقشه ایران و قسمتی از امپراتوری عثمانی» است که این سند معتبر تاریخی هم حاکمیت ایران جزایر سه‌گانه را اثبات می‌کند.

ایران ـ خلیج فارسنقشه ایران و قسمتی از امپراتوری عثمانی

منبع: همشهری آنلاین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612