ميراث مكتوب- دكتر اكبر ايراني در پنجاه و هشتمين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، گفت: نشست امروز درباره دو اثر ارزشمند از دو حوزه شبه قاره و حوزه ماوراالنهر است.
مدير عامل مركز پژوهشي ميراث مكتوب در نشستي با عنوان« نقد و بررسي كتاب هاي ارشاد و مجالس جهانگيري » كه روز دوشنبه 25 تيرماه ماه 86 در اين مركز برگزار شد، افزود: زبان فارسي از بيش از هزار سال پيش در اين دو حوزه رونق فراوان داشته و ما به عنوان اينكه يكي از متوليان كوچك حوزه پژوهش و احياي نسخ خطي فارسي هستيم، تصميم گرفتيم كه اين دو حوزه را در مجموعه كارهاي ميراث مكتوب به طور جدي مورد توجه قرار بدهيم. خوشبختانه دو اثري كه انتخاب و تصحيح شده از جمله آثار بسيار ارزشمند اين دو حوزه است.
وي ادامه داد: تاكنون حدود 12 متن شبه قاره اي را ما با محققان و مصححان شبه قاره اي كه بعضا مشترك هستند با محققان ايراني، قرار داد بستيم و مجالس جهانگيري اولين اثري است كه از حوزه شبه قاره، ما چاپ كرديم و طبيعتاً رنگ آن هم با رنگ ديگر كاورها و روكش هايي كه در مجموعه هاي آثار ميراث مكتوب انتخاب شده، متفاوت است. كتاب ارشاد، كتاب ديگر دكتر عارف نوشاهي است كه اين هم متن بسيارمهمي است كه در500 هجري قمري در ماوراالنهر تاليف شده و جزو حوزه ميراث مشترك ايران و ماوراالنهر قرار گرفته كه البته اولين اثر نيست، چون در اين حوزه ما تا حالا 7-8 كتاب مثل القند في ذكرعلماي سمرقند، تذكرۀ مطربي سمرقندي و تاريخ نجارا سمرقند و تاشكند را از اين دست چاپ كرده بوديم و اين كتاب هم از لحاظ اهميت زباني و ادبي بسيار مهم است كه خوشبختانه اين دو با هم، امروز مورد بررسي قرار مي گيرد.
نشستي درباره دو اثر ارزشمند از دو حوزه شبه قاره و حوزه ماوراالنهر
دكتر اكبر ايراني در پنجاه و هشتمين نشست مركز پژوهشي ميراث مكتوب، گفت: نشست امروز درباره دو اثر ارزشمند از دو حوزه شبه قاره و حوزه ماوراالنهر است.
مطالب مرتبط