کد خبر:14744
پ
D8B9D8A7D8B4D988D8B1D8A7

قدیمی‌ترین نسخه‌های نفیس گنجینۀ رضوی با موضوع عاشورا

در برنامۀ سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی نفیس گنجینۀ رضوی با موضوع عاشورا به‌صورت مجازی رونمایی شد.

میراث مکتوب- در شصت و دومین برنامۀ سه‌شنبه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی نفیس گنجینۀ رضوی با موضوع عاشورا به‌صورت مجازی رونمایی شد.
 
 

مهدی قیصری‌نیک در این باره گفت: در گنجینۀ رضوی بیش از 123 نسخۀ خطی با موضوع کربلا و عاشورا، با عناوین زیارت، وقایع، مجالس عاشورا، مرثیه و سوگنامۀ کربلا و عناوینی از این دست نگهداری می‌شود.

کارشناس نسخ خطی کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی در معرفی برخی از قدیمی‎ترین و نفیس‎ترین نسخه‌های خطی رونمایی شده گفت: از کتاب ارزشمند «المزار» شیخ مفید، نسخه‌ای قدیمی در کتابخانه موجود است که از نظر قدمت و تاریخ کتابت، قدیمی‌ترین نسخۀ خطی ایران است که به خط نسخ 15 سطرى در آخر محرم 957 هجری قمری، در 77 برگ کتابت شده است.

سیدرضا صداقت‌حسینی افزود: از دیگر نسخه‎های خطی نفیس موجود در گنجینۀ رضوی، کتاب «روضه الشهداء» ملاحسین کاشفی (متوفی 910 هجری قمری) است که به خط نستعليق خوش 18‌سطری به قلم گلشني كاشاني در ربيع‌الاول 967 هجری قمری در 236 برگ کتابت شده است.

وی به نسخه‌ای از کتاب نام‌آشنای «لهوف» ابن طاووس اشاره کرد و توضیح داد: «اللُّهوف علی قتلی الطُّفوف» تألیف رضی‌الدین ابوالقاسم علی‌بن موسی‌بن جعفر‌بن طاووس حلّی، به خط نسخ 21 سطری در قرن 11 قمری در 38 برگ کتابت شده است.
صداقت‌حسینی در پایان یادآور شد: سازمان کتابخانه‎ها، موزه‎ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، افزون بر 106 هزار نسخۀ خطی، بالغ بر 65 هزار کتاب چاپ‌سنگی، 13 میلیون و 500 هزار برگ سند تاریخی، هزاران اثر موزه‌ای و بیش از 2 میلیون نشریات ادواری را در مخازن خود به‌صورت استاندارد نگهداری می‌کند.

گفتنی است که این برنامۀ سه‌شنبه‌های فرهنگی با موضوع رونمایی از کهن‌ترین نسخه‌های خطی عاشورایی، در روز سه‌شنبه 4 شهریورماه 1399، به‌دلیل شرایط کرونایی به‌صورت مجازی برگزار شد و علاقه‌مندان می‌توانند این برنامه را در اینجا در درگاه اینترنتی موزۀ آستان قدس رضوی به نشانی museum.razavi.ir  و نیز پایگاه کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی به نشانی digital.aqr.ir دنبال کنند.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612