کد خبر:13095
پ
poster-110m

بررسی کتیبه‌های فارسی در جمهوری آذربایجان

یکصد و دهمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، با عنوان «بررسی کتیبه‌های فارسی در جمهوری آذربایجان»، برگزار می‌شود.

میراث مکتوب ـ یکصد و دهمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، با عنوان «بررسی کتیبه‌های فارسی در جمهوری آذربایجان»، روز چهارشنبه 26 تیرماه، برگزار می‌شود.

در این نشست دکتر مرتضی رضوانفر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دربارۀ کتیبه‌های فارسی در جمهوری آذربایجان سخنرانی خواهد کرد.

کتیبه‌نویسی در فرهنگ ایرانی و ایرانی ـ اسلامی جایگاه ویژه‌ای داشته و کتیبه‌های فارسی (از فارسی پهلوی تا دری) موجود در مساجد و بناهای ممالک مختلف، از شرق چین تا شرق آفریقا، و در دل اروپا، از مهم‌ترین اسنادی به شمار می‌روند که حاکی از نفوذ و گسترۀ تمدنی ایران هستند. وجود این کتیبه‌ها در راه‌های دریایی و خشکی نشانی از حضور دیرین فرهنگ ایرانی و فارسی در مسیر راه ابریشم است.

مرتضی رضوانفر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی، رئیس سابق پژوهشکدۀ مردم‌شناسی این پژوهشگاه، و مشاور معاونت مطالعاتی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در امور فرهنگی است. وی مسئول تدوین شش پروندۀ ثبت جهانی از ۱۳ پروندۀ ثبت‌شده ایران در فهرست میراث ناملموس یونسکو است و تاکنون پرونده‌های «چوگان»، «آیین پهلوانی و زورخانه‌ای»، «فرش شهری بافت کاشان»، «فرش روستایی بافت فارس»، «تعزیه» و «موسیقی بخشی» را مدیریت کرده و همۀ آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

از رضوانفر تاکنون کتاب‌هایی در حوزه میراث ناملموس و کتیبه‌های فارسی هم منتشر شده که از جمله آنها می‌توان به «میراث ناملموس و جهانی شدن»، «حفاظت از میراث ناملموس»(ترجمه)، «نقش ایران و زبان فارسی در گسترش مساجد جهان»، «درهای کتیبه‌دار قرآنی در گسترۀ جهان ایرانی» و «میراث جهانی ایران» اشاره کرد. وی سردبیری ماهنامۀ کتاب ماه (هنر)، سردبیری ماهنامۀ کلمه و سردبیری هفته‌نامۀ برنامه را نیز در کارنامۀ خود دارد.   

نشست «بررسی کتیبه‌های فارسی در جمهوری آذربایجان»، روز چهارشنبه 26 تیرماه از ساعت 16 تا 17:30 در مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به نشانی خیابان انقلاب، بین خیابان ابوریحان و دانشگاه، شمارۀ 1182، (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 برگزار خواهد شد و حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612