کد خبر:12391
پ
فاقد تصویر شاخص

دانشگاه لیدن هلند میزبان کارگاه نسخ خطی ایرانی

در هلند کارگاه تخصصی شناخت نسخ خطی کتابخانه‌های ایران با تمرکز بر متون و نسخ فلسفی برگزار گردید.

میراث مکتوب – کارگاه تخصصی شناخت نسخ خطی کتابخانه‌های ایران با تمرکز بر متون و نسخ فلسفی در دانشگاه لیدن هلند برگزار شد.

در این برنامه که با همکاری بخش مطالعات فارسی دانشگاه لیدن و سفارت ایران در لاهۀ هلند برگزار شد، «اکبر ایرانی» رئیس مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب و «سوسن اصیلی» مدیر بخش نسخ خطی کتابخانۀ دانشگاه تهران به ارائۀ دو گزارش تحقیقاتی دربارۀ قدیمی‌ترین نسخ خطی فارسی و عربی متعلق به فلاسفه اسلامی همچون ابن حیان، فارابی، ابن سینا، ملاصدرا، ابن رشد، کندی، رازی و غیره موجود در دانشگاه تهران و کتابخانه‌های مختلف ایران پرداختند.

این کارگاه همچنین با حضور اساتیدی هاز جمله پروفسور ویتکام، دکتر فان دن‌برخ و همچنین دانشجویان دورۀ دکترای ایران شناسی، مطالعات خاورمیانه، فلسفۀ اسلامی و زبان فارسی برگزار شد.

دانشگاه لیدن از معروف‌ترین دانشگاه‌های جهان و قدیمی‌ترین دانشگاه هلند است که نزدیک به ۴۵۰ سال قدمت دارد. این دانشگاه دارای ۶ دانشکده، بیش از ۵۰ بخش و بیش از ۱۵۰ دوره آموزشی بوده و از شهرت بین‌المللی زیادی برخوردار است.

همچنین کشور هلند همواره از غنی‌ترین پایگاه‌های ایران شناسی در اروپا است که ایران‌شناسان و اسلام شناسان معروفی همچون پروفسور دو بروین، ویلم فلور، هوخن دایک، یوهان ترهار، فیلیپ کرینبروک، کالین ترنر، یوپ لمیر، و غیره از آن برخاسته‌اند.

برگزاری کارگاه تخصصی شناخت نسخ خطی کتابخانه‌های ایران در هلند یک هفته پس از آن برگزار شد که همایشی تحت عنوان «بررسی روش شناسانۀ نسخ خطی فلسفی زبان عربی» در پاریس پایتخت فرانسه از سوی بنیاد علوم انسانی شهر پاریس و دانشگاه لیون برگزار شده بود. در همایش پاریس نیز که با حضور کارشناسان ایرانی و بین‌المللی در زمینۀ نسخ خطی عربی برگزار شد، محققان به ارائۀ مقالات تحقیقاتی خود پرداختند.

 

مطالب مرتبط:

بررسی نسخه‌های فلسفی کتابخانه های ایران در همایش پاریس

پژوهشگران ایرانی فعالیت‌ها در زمینۀ نسخ خطی را در نشست پاریس ارائه می‌دهند

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612