میراث مکتوب – مجلد چهارم فهرست اسناد تاریخی کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران منتشر شد.
حجت الاسلام والمسلمین رسول جعفریان، رئیس کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران در مقدمۀ این اثر می نویسد: «کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران، بزرگترین کتابخانه دانشگاهی کشور است، و این بزرگی، نه فقط در کمیت، بلکه در کیفیت و محتوای آثار موجود در این کتابخانه نیز هست. حجم وسیعی کتاب خطی، شمار فراوانی عکس، در کنار صدها هزار جلد کتاب لاتین، عربی و فارسی، شاهدی بر اعتبار و ارزش این مجموعه عظیم است، مجموعه ای که یادگار تلاش مردان بزرگی است که طی چندین دهه این آثار را گرد آورده اند.
در کنار میراث یاد شده، اوراق زیادی به عنوان اسناد در کتابخانه مرکزی نگهداری می شود، اسنادی که غالباً توسط شماری از شخصیت های سیاسی و چهره هایی از خانواده های دراز دامن و پرنفوذ ادوار اخیر تاریخ ایران به کتابخانه اهدا شده است.
این اسناد منحصر به فرد، برگهایی از تاریخ ایران عزیز ما و گوهری شب چراغ برای شناسایی رویدادهایی است که در حوزۀ سیاست، اقتصاد و فرهنگ بر مردم ما رفته است.
مع الاسف به رغم تلاشی که توسط مردانی مانند دانش پژوه و افشار و دیگران برای شناسایی میراث خطی موجود در کتابخانۀ مرکزی انجام گرفته و فهارس نسخ خطی منتشر شده، در زمینه اسناد، کار کمتری صورت گرفته و هنوز حجم عظیمی از اسناد در این کتابخانه وجود دارد که می بایست فهرست شود.
کتاب حاضر که به کوشش سرکار خانم تقوایی آماده شده، گامی است در ادامه فعالیت های گذشته که با همت و دقت و پیگیری ایشان به انجام رسیده است. مقدمۀ مفصل ایشان، گویای اهمیت این اسناد و روشی است که در ادامه کارهای پیشین، در زمینه فهرست نگاری اسناد موجود در کتابخانه مرکزی صورت گرفته است.»
تقوایی، شیوا، فهرست اسناد تاریخی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران (مجلد چهارم)، تهران، کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، 296 صفحه، قطع: وزیری، بها: 450000 ریال، 1397.