غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین اختتامیه هفته بزرگداشت حکیم نظامی عنوان کرد: نظامی در کنار فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ از ستارههای پرفروغ زبان و ادب فارسی و مایه افتخار فارسیزبانان و ایرانیان است. آنچنان که خودش به ایرانی بودنش افتخار کرده و میگفت: همه عالم تن است و ایران دل.
او با بیان اینکه نظامی پس از فردوسی و سنایی مثنویسرایی را گسترش داد گفت: شعر نظامی در آفاق فارسی زبانان مانند خورشید میدرخشد. ما در عالم شعر فارسی شاعران زیادی داریم ولی تنها سنایی، فردوسی و نظامی حکیم هستند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به چند خصوصیت اشعار نظامی نیز اشاره کرد افزود: حکیم نظامی در بیان حقایق انسانی شاعری هنرمند بود. او مانند «سعدی» شاعری است که شعرش از بقیه شاعران کاملا برجسته تر است. شعرش فصیح و لطیف و ساده، عمیق و سهل ممتنع و پر از ظرایف دلنشین و سرشار از زیباییهای زبانی است.
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود به کتاب مجموعه مقالات در مورد نظامی از نشر فرهنگستان زبان و ادب فارسی هم اشاره کرد و گفت: در این کتابِ مجموعه مقالات از جلال خالقی مطلق آمده که در آن اشاره کرده نظامی خود را دهقان فصیح پارسیزاد مینامد. فرزندش را ترکزاد نامیده و مادرش کُرد بوده است. وی هیچ اشارهای به اینکه با زبان ترکی آشنا بوده نداشته است چرا که ۳۰هزار بیت فارسی دارد و جای تعجب است با اینکه حتی یک بیت ترکی ندارد باز بیان می شود که او شاعر ترک زبان است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین برخی گفته ها مبنی بر اینکه زادگاه نظامیف گنجه نبوده اشاره کرد و گفت: او حتما متولد گنجه در ۳۵۰ کیلومتری باکو بوده و نسبت دادن محل تولد او به تفرش و قم آن هم از دو بیت الحاقی به دیوان او، صحیح نیست.
حداد عادل با اشاره به پنج گنج نظامی نیز گفت: این منظومهها راهگشای ایران فرهنگی است. این منظومهها الهامبخش هنرمندان بوده و هر شخص یا کتابخانهای که یکی از این گنج ها را داشته باشد، در حقیقت صاحب یک گنجینه بزرگ است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان به مناجاتها و تحمیدیههای حکیم نظامی هم اشاره و اظهار کرد: نظامی پرورده حکمت اسلامی – ایرانی و مردی بسیار پاکدامن، باتقوا و اهل معنویت بوده است.