پ

گزارش تصویری یکصد چهارمین محفل ماهانه میراث مکتوب

میراث مکتوب- امروز چهارشنبه، 28 آذرماه 1403، یکصد و چهارمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به چهارشنبه‌های دیدار، در سالن کتابخانۀ این مؤسسه برگزار شد.

محفل این ماه مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به یاد مرحوم احمد منزوی، فهرست‌نویس و نسخه‌شناس، (16 خرداد 1304 سامرا ـ 20 آذر 1394 تهران) برگزار شد.

در ابتدای این جلسه و پس از پخش موسیقی میراث مکتوب، دکتر اکبر ایرانی ضمن خیرمقدم و تبریک شب یلدا از انتشار ۴۰۰‌مین عنوان از کتاب‌های میراث مکتوب، «پژوهشی درباره نگاره‌های دربار شاهرخ» و برگزاری نشست رونمایی از این کتاب در آذرماه خبر داد.

وی سپس گفت: سه پروژه آتار تاریخی خلیج فارس در پنج‌جلد، نشریات میراث ایران بزرگ فرهنگی در ۲۰ شماره، و پروژه فیلم مستند ایران فرهنگی از نگاه ده تن از مفاخر معاصر از جمله پروژه‌هایی است که در دست داریم که اگر حامی و اسپانسر پیدا کنیم آنها را دنبال خواهیم کرد.

در ادامه مستند کوتاه تلویزیونی چراغداران دربارۀ زنده‌یاد احمد منزوی، تولیدشده به همت محمد حسینی باغسنگانی با همکاری مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، پخش شد.

سپس دکتر محمدابراهیم ذاکر (فرزند خواهر زنده‌یاد منزوی و نوۀ آقابزرگ تهرانی) دربارۀ زندگی و خدمات زنده‌یاد منزوی سخن گفت.

در ادامه دکتر ایرانی از چاپ و رونمایی کتاب زندگی و زمانهٔ خانم دکتر نوش‌آفرین انصاری به‌کوشش پریچهر نسرین‌پی خبر داد و چند سطری از آن را برای حاضران خواند.

پس از آن دکتر ایرانی به آقای هومن یوسف‌دهی بابتِ انتصابش به عنوان سرپرستی اداره کل کتاب‌های خطی و نادر کتابخانه ملی تبریک گفت.

در ادامه شاخه گلی به متولدان آذرماه حاضر در جلسه تقدیم شد و سپس به طور خاص مراسم جشن تولدی برای دکتر فتح‌الله مجتبایی، دکتر ژاله آموزگار، استاد محمد روشن و دکتر حسین معصومی همدانی، که با سخنان کوتاه این اساتید همراه بود، برگزار شد.

پیش از این جشن مختصر نیز خانم دکتر لیلی ورهرام، دقایقی دربارۀ خصایص و ویژگی‌ها و خدمات خانم دکتر ژاله آموزگار سخن گفت.

محمدحسین ساکت نیز به مناسبت زادروز خانم آموزگار به وی تقدیم کرد.

از ابر سخن «ژاله» چکیده است به گلبرگ
در باغ شکفته است یکی غنچه به «آذر»

گفتم: چه برم هدیه بر زادۀ تبریز
جز دفتر شعر تر «قطران» سخنور؟

وی همچنین دو بیت خطاب ب متولدان آذرماه حاضر در جلسه خواند.

زادگان گرامی آذر
زادروز شما مبارک‌باد

چهره گلگون چو پارۀ آذر
دل و جان شاد و خرم و آباد

بخش پایانی جلسه امروز به آوازخوانی و شعرخوانی اختصاص داشت. در ابتدا استاد قاسم رفعتی، خواننده و ردیف‌‎دان، ابیاتی را به صورت آواز برای حاضران اجرا کرد و سپس شاه‌منصور شاه‌میرزا، شاعر تاجیکستانی و کارشناس میز تاجیکستان در مؤسسۀ فرهنگی اکو، اشعاری به مناسبت شب یلدا خواند. پس از آن نیز حمید عابدیها، عضو هیئت علمی دانشگاه قزوین، و دکتر عطاءالله حسنی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، اشعاری از سروده‌های خود خواندند.

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612