میراث مکتوب- امروز چهارشنبه، 27 فروردینماه 1404، یکصد و هفتمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به چهارشنبههای دیدار، در سالن کتابخانۀ این مؤسسه برگزار شد.
محفل این ماه مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به یاد مرحوم محمدابراهیم باستانی پاریزی (3 دی 1304 ـ 5 فروردین 1393)، برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پس از پخش موسیقی میراث مکتوب، دکتر اکبر ایرانی ضمن خیرمقدم به حاضران، از برگزاری نخستین دورۀ جایزۀ دوسالانۀ پرویز اذکایی در هفتۀ آینده در همدان با همکاری مؤسسۀ میراث مکتوب خبر داد و توضیحاتی دربارۀ این جایزه ارائه کرد.
در ادامه مستند کوتاهی دربارۀ دکتر باستانی پاریزی ساخته سید جواد میرهاشمی پخش شد.
در بخش بعدی حسن باستانیراد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، به تفصیل دربارۀ آثار و خدمات و ویژگیهای شخصیتی زندهیاد دکتر باستانی پاریزی سخن گفت.
در ادامه دکتر عطاءالله حسنی شعری را که دربارۀ دکتر پاریزی سروده بود، خواند.
سخنان کوتاه مهندس حمید باستانی پاریزی، فرزند دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی، و شعرخوانی سید علی موسوی گرمارودی، بخشهای بعدی این جلسه بود.
سپس دکتر اکبر ثبوت، در سخنانی از خدمات زندهیاد باستانی پاریزی تجلیل کرد؛ و در ادامه دکتر غلامرضا اعوانی ضمن اشاره به جایگاه و خدمات باستانی پاریزی خاطراتی از شوخطبعی او نقل کرد. دکتر علی بلوکباشی نیز در ادامه به بیان خاطرهای از آن استاد فقید پرداخت.
بخش بعدی این جلسه به مراسم جشن تولد و نکوداشتی برای خانم پروین ثقة الاسلام اختصاص داشت. به همین مناسبت و پس از برش کیک تولد توسط خانم ثقة الاسلام، که سابقۀ ریاست کتابخانه دانشگاه خوارزمی و ریاست کاخ موزۀ گلستان را در کارنامه خود، دارد، استاد محمدحسن سمسار، تاریخنگار و استاد دانشگاه، دربارۀ خدمات ایشان سخن گفت.
دکتر ایرانی ضمن بیان این نکته که خانم ثقة الاسلام، برادرزاده، شهید ثقة الاسلام تبریزی است که در جریان جنبش مشروطه توسط روسها در تبریز به دار آویخته شد، سالروز تولد خانم پروین ثقة الاسلام را به وی تبریک گفت و برای ایشان آرزوی سلامتی و طول عمر کرد. دکتر ایرانی همچنین به این نکته جالب توجه اشار کرد که نام خانم ثقة الاسلام توسط پروین اعتصامی پیشنهاد و انتخاب شده است.
در بخش بعدی خانم دکتر سوسن اصیلی، دربارۀ دکتر باستانی پاریزی و خانم ثقة الاسلام سخن گفت.
سپس محمدحسین ساکت به بیان خاطراتی دربارۀ دکتر باستانی پاریزی پرداخت.
در بخش بعدی دکتر مهدی محقق، نیز چند جملهای دربارۀ زندهیاد باستانی پاریزی، سخن گفت. منوچهر صدوقی سها، داوید دوران گری، از دانشگاه هامبورگ، و دکتر فرهاد شیخی، از دانشگاه خوارزمی، از دیگر افرادی بودند که در این جلسه سخن گفتند.
دکتر ایرانی، در بخشهای مختلف جلسه به مناسبت از برگزاری جشنوارۀ رزمآوا، در اردیبهشتماه، احتمال برگزاری جلسه رونمایی کتاب پنجۀ آفتاب، اثر دکتر قدمعلی سرامی، در ایام نمایشگاه کتاب، و برگزاری نکوداشت و جشن تولد استاد بهاءالدین خرمشاهی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سخن گفت.