کد خبر:42079
پ
36727-2

کهن‌ترین شرح جامع مثنوی معنوی مولانا

دفتر اول «شرح مثنوی سروری» کهن ترین شرح جامع مثنوی با پژوهش زهیر طیب منتشر شد.

میراث مکتوب- دفتر اول «شرح مثنوی سروری» اثر مصلح الدین مصطفی بن شعبان سروری (قرن نهم و دهم) در ۳ جلد با تصحیح زهیر طیب منتشر شد. این اثر کهن ترین شرح جامع مثنوی که در کاوش های نسخه شناسان ایرانی و ترک در کشور ترکیه با بیش از ۷۰ نسخه خطی از شرح ۶ دفتر مثنوی معنوی از اعماق مخازن خطی پادشاهی عثمانی کشف و با پژوهش عمیق در متن و پیرامتن منتشر شد.

این اثر دفتر اول از مجموع شش دفتر مثنوی معنوی مولانا است که توسط مصحح منتشر می شود. به عبارتی شارح با ۲۵۰ سال فاصله از مولانا این اثر ارزشمند را به رشته تحریر درآورده است. شرح مثنوی سروری حاصل تلاش گروهی استادان دانشگاه در رشته های زبان و ادبیات فارسی، کودیکولوژی، عرفان، فلسفه، علوم قرآن و حدیث و کتابشناسان شهیر و پژوهشگران ادبیات کهن عثمانی و سلجوقی است. مروه کایا، رحیمه ببرکته شمشیری، مصطفی فروتن از جمله استادانی است هستند که در پژوهش های این اثر با مصحح همکاری داشته اند. علاوه بر پژوهش ادبی و تاریخی، پژوهش ژرفی در باب سرچشمه های احادیث و حکایات و اقوال مثنوی در این کتاب انجام گرفته است.

این اثر همراه با تحقیقات آن، نزدیکترین شرح جامع مثنوی به زمان حیات مولانای رومی است و تحقیقات متعددی همراه با آن انجام گرفته و منتشر می شود. پنج دفتر بعدی نیز در حدود ۱۵ هزار صفحه خواهد بود که به مرور منتشر می شود.

دفتر اول کهن ترین شرح جامع از مثنوی معنوی مولانا با عنوان «شرح مثنوی سروری» به تصحیح دکتر زهیر طیب توسط انتشارات تراث اسلامی در ۳ جلد و ۲۷۰۰ صفحه منتشر شد.

منبع: ایرنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612