میراث مکتوب- اکبر ایرانی مدیرعامل موسسه پژوهشی «میراث مکتوب» در گفتوگو با ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: میراث مکتوب به دنبال شناسایی و پژوهش و انتشار متون کهن حوزه فرهنگ ایران ـ اسلامی است.
وی افزود: در واقع متونی مربوط به قرن سوم تا پایان دوران قاجار را به زبانهای عربی و فارسی چاپ کردهایم و دنبال این هستیم از طریق این متون آثار تمدنی را نشان بدهیم.
ایرانی با تاکید بر ضرورت احیای متون تاریخی ادامه داد: قانون ابن سینا 500 سال پیش در ایتالیا چاپ شد و از همان زمان مرجع پزشکی اروپا بود، اما ما 200 سال پیش این کتاب را چاپ کردیم. آنها بیش از ما به آثار علمی ایران توجه داشتهاند. در واقع در میراث مکتوب به دنبال شناسایی این آثار هستیم.
مدیر عامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب متذکر شد: نسخ خطیای که درباره آنها تحقیق و سپس تصحیح کردیم از ایرلند گرفته تا مصر و کشورهای آمریکایی و اروپایی است. این نسخ نمونههای کوچکی از آثار تمدنی ایران هستند.
وی اولویت این انتشارات را کتب فارسی دانست و گفت: بهعنوان مثال کتاب «الابنیه عن حقایق الادویه» کهنترین متن پزشکی چاپ شده توسط این انتشارات است که تاریخ آن به 472 هجری قمری برمیگردد.
ایرانی افزود: همچنین کتابهای عربی متعلق به دانشمندان ایرانی مانند ابوریحان بیرونی و ابن سینا چاپ شده است.د ر آن مقطع زمانی دانشمندان ما برای تفهیم بهتر کتابها در کشورهای دیگر آن را به عربی مینوشتند و ما برای احیای آثار دانشمندان ایرانی متون عربی آنها را چاپ میکنیم.
مدیرعامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب تاکید کرد: کار اصلی ما معرفی متون کهن دانشمندان و همچنین هویت تاریخی است. برخی متون ما در خصوص ادبیات باستان است که میتواند به فیلم و سریال و سایر محتواهای هنری تبدیل شود تا جوانان با هویت و تمدن تاریخی خود آشنا شوند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد بهصورت مجازی نیز در book. icfi.ir در حال برگزاری است.
منبع: ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران