به همین مناسبت فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با استقبال از انتخاب شهر غزنه بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، برنامهها و فعالیتهایی را در دستور کار خود قرار داد که یکی از آنها تألیف کتابشناسی غزنه بود. محور اصلی این کتابشناسی تاریخ حکومت غزنویان و قلمرو گستردهٔ آنان است. به این منظور فهرستی از مقالات و پایاننامهها و کتابهای مستقلی که به زبان فارسی دربارۀ غزنه و غزنویان، بهصورت تألیف یا ترجمه، منتشر شدهاند، و همچنین کتابهایی که بخشی یا فصلی از آنها به نوعی به غزنه و غزنویان مربوط میشود، تهیه و بدینترتیب سعی شد تا به غزنه از ابعاد گوناگون توجه شود و تمام جوانب آن از قبیل تاریخ و جغرافیا و فرهنگ و مکانهای تاریخی و آدابورسوم و سیاست و جامعهشناسی و زبان و ادبیات و آیین و مذهب و کشاورزی و صنایع در نظر گرفته شود.
مجموعهٔ حاضر، بهجز مقدمه و پیشگفتار و نمایهها، در سه بخش کلی ترتیب یافته است: بخش اول: کتابها (شامل آموزشوپرورش، فلسفه و عرفان و دین، باستانشناسی، جغرافیا، ادبیات، تاریخ، علوم، هنر)؛ بخش دوم: مقالهها (شامل فلسفه و عرفان و دین، باستانشناسی، جغرافیا، ادبیات، تاریخ، علوم، هنر)؛ بخش سوم: پایاننامهها (شامل فلسفه و عرفان و دین، ادبیات، تاریخ، علوم، هنر).
کتابشناسی غزنه به کوشش خانم ویدا بزرگچمی، عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، گردآوری شده که انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی آن را در ۳۸۴ صفحه و به بهای ۲۰۰۰۰۰ ریال منتشر کرده است.