میراث مکتوب- حکیم سنایی، یکی از بزرگترین سخنپردازان پارسیگو و سرایندگان ایرانی در عرصهٔ ادبیات تعلیمی و اندرزی است که در رشد و بالندگی حکمت دینی نقش بهسزایی داشت. شعر وی، آمیزهای است از حکمت آرمانشهراندیشی و جهاننگری حکیمانه. سنایی، مظهر تحول در اندیشه و نوآوری در زبان و شیوههای بیانی گسترش درونمایههای حکمتآمیز است.
به تازگی کتاب «از شرع و شعر» اثر یوهانس توماس پتر دو بروین در حوزۀ سناییپژوهی با ترجمه مهیار علوی مقدم و محمد جواد مهدوی به همت انتشارات هرمس منتشرشده است. این کتاب از نظر گستردگی، نکتهبینی، تازهجویی، روش پژوهش و گستردگی منابع و مآخذ بر بسیاری از پژوهشهای همانند برتری دارد. بیگمان این کتاب میتواند دریچههای جدیدی فراروی پژوهشگران شعر و ادب فارسی بگشاید و مباحث «سناییپژوهی» را گستردهتر سازد. کتاب به سه بخش تقسیم شده است: زندگی حکیم سنایی، آثار سنایی؛ بررسی فقهاللّغوی، سنایی بین شعر مذهبی و غیرمذهبی؛ پیشۀ شاعری.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه هفدهم خرداد ساعت ۱۵ به نقد و بررسی کتاب «از شرع و شعر» اختصاص دارد که با حضور محمدجعفر یاحقی، سیدمهدی زرقانی، مهیار علویمقدم و محمدجواد مهدوی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.