کد خبر:7960
پ
94630801

کتابی در شناخت بیشتر استاد حائری

حائری‌نامه مجموعه‌ای از چهل و پنج مقاله در تراجم، کتاب‌شناسی، نسخه‌شناسی، فهرست‌نگاری و تاریخ معاصر و گفتگوهای عبدالحسین حائری است.

میراث مکتوب – حائری‌نامه مجموعه‌ای از چهل و پنج مقاله در تراجم، کتاب‌شناسی، نسخه‌شناسی، فهرست‌نگاری و تاریخ معاصر و گفتگوهای عبدالحسین حائری است.

استاد عبدالحسین حائری از آن دست انسانهاست که بزرگترین ویژگی او انتخاب اوست و بر سر این انتخاب، عمر خود را تقدیم کرده است. او با جایگاه علمی، خانوادگی و اجتماعی، زیباترین راه را برگزیده است. آنچه از زندگی او می‌توان آموخت یک نکته بیش نیست و آن عشق است، عشق به انسان و آگاهی و تعالی او. استاد سالها در حوزۀ مقدسه قم با فقه، اصول، فلسفه و اخلاق به سربرد و در تداوم آن به بازشناسی منابع این علوم تغییر مسیر داد. انتخابی چنین بزرگ، او را به بیش از نیم قرن تلاش در کتابخانۀ مجلس و کتاب‌پژوهی و نسخه‌شناسی و تربیت شاگردان رهنمون گردانید.

این مجموعه در پنج بخش فراهم آمده است: بخش اول به معرفی نسخه‌های خطی اختصاص دارد و شامل نمونه نسخه‌شناسی و فهرست‌نگاری استاد حائری است. این بخش از فهارس کتابخانۀ مجلس و مجلات گلچین شده و الگوی پژوهش و دقت در فهرست‌نگاری است.

بخش نخست این کتاب ویژۀ کتاب‌شناسی و نسخه‌شناسی و نمونه‌ای از آثار فاخر در عرصه فهرست‌نگاری استاد حائری در کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی است.

«رجال و تاریخ معاصر» بخش دوم این کتاب است که استاد حائری خاطراتی از زندگی شماری از بزرگان علم و سیاست را بازگفته  و در آن به حوادث تاریخ معاصراشاره کرده است.

بخش دوم شخصیت‌های علمی و سیاسی معاصر از دیدگاه ایشان است و در آن روایتی ناب از تاریخ معاصر و فرهنگ‌شناسی رجال علمی و سیاسی آمده است. فهرست‌نگاری، نسخه پژوهی، زندگینامه خودگفته، عنوان فصل سوم است و دربردارنده مصاحبه‌هایی در موضوعات گوناگون مانند تاریخ علم بر پایه نسخه‌های خطی که مهمترین نظریه ارائه شده از سوی استاد به شمار می‌آید.

بخش سوم « فهرست‌نگاری، نسخه‌پژوهی، زندگی‌نامه خودگفته»است و در آن روش و اصول فهرست نویسی و شناخت منابع در نسخه شناسی و یافته‌هایی نو در این عرصه آمده است. چهارمین  بخش کتاب «دیدگاهها»ی استاد حائری در موضوعات گوناگون علمی و فرهنگی است.

فصل پایانی فهرست نسخ خطی کتابخانۀ غلامعلی حداد عادل است. استاد این مجموعه را سالها پیش فهرست کرده و تاکنون منتشر نشده بود.

حائری نامه (چهل و پنج مقاله در تراجم، کتاب شناسی، نسخه شناسی، فهرست نگاری و تاریخ معاصر)،  به کوشش علی اکبر صفری، قم،  مؤسسه کتاب شناسی شیعه، 584 صفحه، شمارگان: 1000 نسخه، قطع: وزیری، بها: 300000 ریال، 1394.  

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612