کد خبر:10257
پ
khalijfars_0

چاپ دوم كتاب خلیج فارس منتشر شد

دهم ارديبهشت ماه، همزمان با «روز ملّى خليج فارس»، چاپ دوم کتاب «خلیج فارس»؛ مجموعه مقالات نخستین همایش طرح تدوین دانشنامه خلیج فارس، به کوشش دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ منتشر شد.

میراث مکتوب – دهم ارديبهشت ماه، همزمان با «روز ملّى خليج فارس»، چاپ دوم کتاب «خلیج فارس»؛ مجموعه مقالات نخستین همایش طرح تدوین دانشنامه خلیج فارس، به کوشش دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ منتشر شد.
در پیشگفتار کتاب آمده است: خلیج فارس؛ یکی از مناطق مهم و حیاتی کشورمان محسوب می‌شود که از جنبه‌های گوناگون دارای اهمیت فراوان می‌باشد. درازای تاریخ، آن زمان که مرزهای جغرافیایی کشورمان، آنسوتر بوده‌اند، این پهنۀ آبی دریای داخلی ایران محسوب می‌شود و بر تمامی ابعاد اقتصادی، سیاسی اجتماعی و فرهنگی ایران، منطقه و جهان اثربخش بوده است. این اثر بخشی و تأثیرگذاری تا روز‌گار ما نیز تداوم دارد.
دانشمندان، این منطقه جغرافیایی را یکی از کانون‌های تمدن‌ساز و فرهنگ آفرین می‌شناسند و کاوش‌های باستان‌شناسی نیز مؤید این نظرات است.‌
اهمیت سرزمینی، نظامی، اقتصادی، فرهنگی حمل و نقل و بالأخره تمدنی و فرهنگی خلیج فارس موجب شده است که این منطقه همواره کانون توجه جهانیان باشد و هر روز بر اهمیت آن افزوده شود. تغییراتی سیاسی در منطقه و جهان در تاریخ معاصر نیز نه تنها از اهمیت آن نکاسته، بلکه به ویژه در دهه‌های اخیر بر آن افزوده است.
مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، بر اساس وظیفه ذاتی خود در زمینۀ پژوهشهای اسلامی و ایرانی، به منظور شناسایی علمی منطقه خلیج فارس و شناختن و شناساندن آن به مجامع علمی داخلی و خارجی، از چند سال پیش، طرح تدوین دانشنامه خلیج فارس را در دستور کار خود قرار داده است.
در پیشگفتار چاپ دوم یاد استادان دكتر محمدحسن گنجی پدر جغرافیای نوین ایران، استاد دكترمحمد ابراهیم باستانی مورخ و نویسنده شهیر و دكترجمشید صداقت كیش ، پژوهشگرو ایران شناس كه مقالاتشان در این كتاب به چاپ رسیده است و اینك رخ در نقاب خاك كشیده اند ، گرامی داشته شده است.
چاپ دوم كتاب با نقشه روی جلد ترسیمی اكادمی علوم فرانسه به چاپ رسیده است و تعداد محدودی از آن در نمایشگاه کتاب بین‌المللی کتاب در غرفه مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی عرضه می شود
.

منبع: دایرة المعارف بزرگ اسلامی

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612