میراث مکتوب – این جستار کوششی است برای نقد و بررسی کتاب برابرنهادشاهنامه فردوسی و غررالسیّرثعالبی تألیف عباس پریش روی که از تازه ترین پژوهش ها در باب شاهنامۀ فردوسی است.
در بخش نخست سراسر شاهنامه با غررالسیر ثعالبی و در مواردی با تاریخالرسل طبری و ترجمۀ پنداری مقایسه گردیده و همخوانیها و ناهمخوانیها نشان داده شده است.
در بخش دوم برگرفتههای ثعالبی از آثار مؤلفانی چون طبری، مقدسی، ابن خردادبه و حمزه اصفهانی نمایانده شده و سپس در پایان این بخش با ذکر مثالهایی این موضوع مطرح گردیده که چطور میتوان در تصحیح شاهنامه از غررالسیر ثعالبی نیز به عنوان یک مأخذ جانبی بهره گرفت.
در پایان این بخش، با ذکر مثال هایی نشان داده شده است که در تصحیح متن «شاهنامه»، می توان از کتاب «غررالسیر» نیز بهره گرفت.
نویسنده از پژوهش علمی و ارزشمند خود به این نتیجه می رسد که یکی از ماخذ «ثعالبی» در تالیف«غرر السیر»،«شاهنامه فردوسی» بوده است و نه «شاهنامه ابومنصوری».
پریش روی، عباس، برابر نهاد شاهنامه فردوسی و غرر السیر ثعالبی، تهران، بنیاد موقوفات افشار با همکاری نشر سخن، 728 صفحه، قطع: رحلی، نوبت چاپ: دوم، بها: 1300000 ریال، 1397.
مطالب مرتبط
ارسال دیدگاه