کد خبر:45705
پ
1398957-2

هنر تلمیح، از مشروطه تا امروز

نویسنده در این اثر، گونه‌های تازه‌ای از تلمیح را شناسایی و سپس با نگاهی به وضعیت اجتماعی سیاسی دوره مشروطه تا امروز، شرحی از تلمیحات متنوع شاعران این برهه را آورده است.

میراث مکتوب- تازه‌ترین کتاب جعفر سید پژوهشگر و منتقد ادبی با عنوان «هنر تلمیح، از مشروطه تا امروز» منتشر شد.نویسنده در این کتاب پژوهشی ابتدا به بررسی تاریخچه علوم بلاغی (معانی، بیان و بدیع) و سیر آثاری که در این باره پدید آمده‌، پرداخته و سپس با نگاهی به وضعیت اجتماعی، سیاسی دوره مشروطه تا امروز و تاثیر شرایط اجتماعی بر شعر و ادبیات، شرح تلمیحات متنوع شاعران این برهه را آورده است.

نویسنده در این اثر، گونه‌های تازه‌ای از تلمیح را شناسایی و به جامعه ادبی معرفی کرده است. جعفر سید در توضیح تلمیحات نو می‌نویسد: این نو بودن نه به لحاظ حکایت، روایت و موضوعی است که تلمیح به آن اشاره می‌کند، بلکه در تازگی فرم، شناخت و چگونگی بیان اشارات در برخی موضوعات تلمیح است؛ از جمله «تلمیح مضمر» و «تلمیح علمی» و نمونه‌های دیگری که در این کتاب عنوان و نام‌گذاری شده است.

در بخش‌های دیگر کتاب، انتقاد دکتر خانلری از استبداد دوره رضا شاه، نقل شده است و همچنین در این کتاب نویسنده از عارف قزوینی یاد می‌کند که اواخر ۱۳۳۶ قمری که در استانبول حضور داشته، می‌شنود که همسایگانش از جدایی آذربایجان ایران از وطن خوشحالی می‌کنند، او بی درنگ شعری به فارسی سروده و با آنکه ترک زبان بوده به صورت آواز، از وطن و زبان فارسی دفاع می‌کند.

این پژوهشگر معتقد است ناقدان با مطالعه کتاب «هنر تلمیح، از مشروطه تا امروز» در آینده می‌توانند به زوایای بیشتری از کتاب بپردازند.جعفر سید پیش از این کتاب، آثار پژوهشی دیگری همچون «قناعت و مناعت در ادب پارسی»، «ابن یمین در گذرگاه شعر پارسی»، «خلاصه سبک و انواع شعر پارسی»، «از دیرباز با یمن» و دو جلد «مادرانه‌ها» شامل پژوهشی از سروده‌های شاعران گذشته تا امروز درباره مادر، زن و دختر و چند کتاب دیگر را در کارنامه تالیف خود دارد.

کتاب «هنر تلمیح، از مشروطه تا امروز» در ۵۶۶ صفحه و به قیمت ۳۸۵ هزار تومان توسط انتشارات آشنایی به بازار کتاب عرضه شد.

هنر تلمیح

منبع: ایبنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612