کد خبر:22929
پ
Untitled-1-copy-2087

نمایشگاه‌هایی از نسخ خطی قرآن موجود در کتابخانه و موزۀ ملک

به مناسبت ماه مبارک رمضان، دو نمایشگاه از نسخ خطی قرآن موجود در کتابخانه و موزۀ ملک در این کتابخانه و باغ‌موزه قصر برپا شده است.

میراث مکتوب- به مناسبت ماه مبارک رمضان، دو نمایشگاه از نسخ خطی قرآن موجود در کتابخانه و موزۀ ملک در نگارخانه ملک‌الشعرای بهار باغ‌موزه قصر و سرسرای نخست ساختمان مؤسسه کتابخانه و موزۀ ملی ملک برپا شده است.

نمایشگاه چهل آینه، تصویر سوره فاتحه‌الکتاب از 40 نسخه خطی قرآن مجید، موجود در گنجینه نسخه‌های خطی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک را دربرمی‌گیرد که هم‌زمان با ماه مبارک رمضان در نگارخانه ملک‌الشعرای بهار باغ موزه قصر به نمایش درآمده است.

این نمایشگاه روایتی جذاب از خوش‌نویسی و تذهیب سوره الرحمن در گذر تاریخ از هنر هنرمندان سده‌های گوناگون تاریخ اسلام عرضه داشته و شاهکارهایی چشم‌نواز از قرآن، این کتاب آسمانی و جلوه‌ای زیبا از کتابت آیات شریف پیش روی دوستداران هنر و تاریخ گذاشته است.

دوستداران فرهنگ و هنر برای دیدار این نمایشگاه می‌توانند در ماه مبارک رمضان، هر روز از ساعت ۱۸:۳۰ تا ساعت ۲۳ در باغ‌موزه قصر به نشانی «تهران، انتهای خیابان شهید مطهری، پس از خیابان شریعتی، خیابان شهدای ناجا» به تماشای این جلوه‌های زیبای هنر اسلامی بنشینند.

دیگر نمایشگاه برپا شده از آثار موجود در کتابخانه و موزۀ ملک با عنوان «چهارده روایت»، گزیده تصویرهای سوره فاتحه الکتاب از مجموعه نسخه‌های نفیس خطی قرآن کریم را دربرمی‌گیرد. این نمایشگاه، نمایی روشن و هنرمندانه از سیر دگرگونی خوش‌نویسی و کتاب‌آرایی در منظومه هنر ایرانی و اسلامی را از دریچه نسخه‌های خطی قرآن کریم به نمایش می‌گذارد.

کتابخانه و موزه ملی ملک 70 نسخه نفیس خطی قرآن کریم را از نخستین سده‌های اسلامی تا روزگار قاجار در خود جای داده است. هر یک از این نسخه‌های قرآن کریم روایت‌گر بخشی از تاریخ قرآن‌نگاری و قرآن‌آرایی در تاریخ ایران و اسلام به شمار می‌آیند.

نمایشگاه «چهارده روایت» در سرسرای نخست ساختمان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک برپا شده است و تا پایان ماه مبارک رمضان از دوستداران فرهنگ و هنر میزبانی می‌کند.

 

 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612