کد خبر:21870
پ
D8B2D8A8D8A7D98620D98820D8A7D8AFD8A8DB8CD8A7D8AA20D981D8A7D8B1D8B3DB8C_0

نشست «زبان فارسی، آیینه ایران»

نشست «زبان فارسی، آیینه ایران» با محوریت اهمیت میان‌قومی بودنِ زبان فارسی برگزار می‌شود.

میراث مکتوب- در پیِ حواشیِ ایجادشده درباره «زبان فارسی»، نشست «زبان فارسی، آیینه ایران» با محوریت اهمیت میان‌قومی بودنِ زبان فارسی، به‌همّت «پژوهشکده مردم‌شناسی» و «پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات» به دبیری مصطفی اسدزاده در روزِ چهارشنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۱ تا ۱۳ برگزار خواهد شد.

در نشست «زبان فارسی، آیینه ایران»، نگار داوری اردکانی، فاطمه عظیمی‌فرد و علیرضا حسن‌زاده سخنرانی خواهند کرد.

در همین راستا، علیرضا حسن‌زاده، رئیس پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی در صفحه شخصی‌اش نوشت: «فارسی زبان همه اقوام ایرانی‌ست. اخیراً یکی از خبرگزاری‌های خارجی و بیگانه درصدد ایجاد تضاد میان زبان فارسی و زبان‌های اقوام ایرانی بر آمده‌است و با یک فراخوان خواسته تا خاطراتی را که یاد قند فارسی را تلخ می‌کند برای آن ارسال دارند. اما باید گفت که زبان فارسی زبانی نژادی نیست، بلکه زبانی میان‌قومی‌ست که همه اقوام ایرانی از کُرد و بلوچ و تُرک و تالش و گیلک و مازنی و لر و ترکمن و عرب و بختیاری و غیره در بالندگی و بلوغ آن نقشی غیرقابل‌انکار داشته‌اند. نقشه پراکندگی قومی ادبیات فارسی با شاعرانی چون شهریار و صائب تبریزی و مولانا و نظامی گنجوی و حزین لاهیجی و سایه و باباطاهر همدانی و غیره شاهد این ادعاست. «زبان فارسی» آیینه فرهنگ اقوام ایرانی و وحدت و همبستگی انکارناپذیر آنان است، زبانی که در شعر شاعران بزرگی چون حافظ و مولانا به برابری همه انسان‌ها فراتر از رنگ و نژاد تأکید دارد. زبانی که شاعرانی چون «گوته» اولین‌بار ایده گفت‌وگوی شرق و غرب را از آن الهام گرفته‌اند».

 

 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612