کد خبر:16267
پ
D8A8D984D988DAA9D8A8D8A7D8B4DB8C203

میراث مکتوب ماندنی‌ترین بازمانده‌های گنجینۀ فرهنگی گذشتگان است

علی بلوکباشی گفت: میراث مکتوب بخشی بزرگ از میراث فرهنگیِ معنوی ما و ماندنی‌ترین آثاری است که از گنجینه فرهنگی گذشتگان به ما رسیده است.

به گزارش روابط عمومی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، سخنرانی علی بلوکباشی، پژوهشگر مردم‌شناس و عضو شورای علمی دایرة ‌المعارف بزرگ اسلامی، به مناسبت بزرگداشت روز اسناد ملی و میراث مکتوب، امرروز یکشنبه 19 اردیبهشت‌ماه 1400، در قالب نخستین بخش از یکصد و پنجاهمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، در صفحۀ اینستاگرام این مؤسسه پخش شد.

بلوکباشی در سخنان خود ضمن تبریک روز اسناد ملی و میراث مکتوب به اهل قلم و دوستداران فرهنگ ایران، گفت: هویت ملی مردم هر سرزمین برآمده از فرهنگ مردم آن سرزمین در حیات تاریخی آنهاست و در شناخت هویت ملی و بازسازی خویشتن تاریخی خود، ما ناگزیر از رویکرد به آثار و دستاوردهای گذشتگان هستیم.

وی میراث مکتوب را بخشی بزرگ از میراث فرهنگیِ معنوی توصیف کرد و گفت: این میراث معنوی در ادوار تاریخی به صورت کتیبه، روی سنگ، خشت و چوب، و یا به صورت نوشته روی پوست و یا کاغذ به دست ما رسیده است و از میان این آثار، نوشتارها و آثار مکتوب ماندنی‌ترین آثاری است که از گنجینه فرهنگی گذشتگان به ما رسیده است.

عضو شورای علمی دایرة ‌المعارف بزرگ اسلامی ضمن بیان این مطلب که هر یک از این آثار به گونه‌ای اندوخته‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی ما را و همچنین مناسک دینی و آیینی و رفتارهای عرفی مردم ما را بازتاب می‌دهد، افزود: آگاهی و استفاده از این داده‌ها در کنار پژوهش‌هایی که بر فرهنگ و جامعه امروز می‌کنیم، به پژوهش‌های ما اعتبار تاریخی و بنیانی می‌بخشد.

مؤسسۀ میراث مکتوب به هویت ملی ما استواری بخشیده است

بلوکباشی با اشاره به سخن چندی پیش استاد احمد سمیعی گیلانی که مؤسسۀ میراث مکتوب را خلف صادق بنیاد فرهنگ ایران خوانده بود، گفت: من می‌خواهم اضافه کنم که آن راهی را که شادروان دکتر پرویز ناتل خانلری در شناساندن فرهنگ و تمدن ایران آغاز کردند، آقای دکتر ایرانی در مؤسسۀ میراث مکتوب تداوم بخشیده‌اند و با پایمردی خود و پشتیبانی گروهی از دانشمندان و علما، آثار بسیاری از گذشتگان ما را که در نهانخانۀ اعصار تاریخی پوشیده مانده بود، احیا، چاپ و منتشر کرده‌اند.

وی شناسایی آثار بزرگان علم و تاریخ در مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب را یک کار بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: دکتر ایرانی با چاپ و نشر این مجموعۀ بزرگ از آثار، در این روزگار پرتلاطم و آشفته، یک حرکت ملی را در استمرار و ماندگاری فرهنگ و تمدن ایران پی‌ریزی کردند و از این راه به هویت ملی ما استواری بخشیدند.  

این پژوهشگر مردم‌شناس افزود: مؤسسۀ میراث مکتوب با چاپ این آثار به تمام کسانی که در حوزه‌های تخصصی در رشته‌های علوم اجتماعی، علوم انسانی و اقتصادی و دانش‌ها و معارف دیگر تحقیق و فعالیت می‌کنند کمک کرده است و امیدوارم که دکتر ایرانی در این راه فرهنگی شکوهمند بیش از پیش موفق و پیروز باشند.

 

 

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612