میراث مکتوب- نشست نقد و بررسی کتاب «ابن سینا» نوشته محمد دهقانی در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور نویسندۀ این اثر برگزار شد.
در این نشست سیدصادق سجادی با بیان اینکه در مورد ابن سینا آثار متعددی وجود دارد گفت: تحلیلهای جالب و خواندنی کتاب محمد دهقانی از خصوصیات منحصر به فرد این کتاب است.
وی بلاغت را یکی از شاخصهای اصلی در تألیف کتاب «ابن سینا» بر شمرد و گفت: پرداختن به موضوع تکبر و خشونتآمیزی رفتار ابن سینا نکته دیگری است که این نویسنده به آن توجه کرده است.
در ادامه عبدالله انوار افزود: در هیچ کتابی زندگینامۀ بوعلی را به این مفصلی ندیدهام. درباره بوعلی صحبت کردن کار سختی است. او یکی از نوابغ بشری است.
این پژوهشگر اضافه کرد: همیشه میگویند حروف با دکارت وارد ریاضی شد در حالی که این طور نیست و از بوعلی شروع شده است. امروزه بیشتر درباره الهیات بوعلی صحبت میکنند ولی شاهکار او در منطق است.
انوار علت مسافرتهای بوعلی را شیعه بودن او دانست و با اظهار تأسف از وضعیت دانشگاهها گفت: باید در زمینۀ اندیشهها و آثار بوعلی در دانشگاهها کار پژوهشی صورت گیرد؛ در حالی که متأسفانه امروز دانشگاه دیگر هیچگونه کار علمی نمیکند و به کارخانه مدرکسازی تبدیل شده است.
در پایان این نشست نیز دهقانی مؤلف این کتاب اظهار داشت: درباره ابن سینا آثار زیادی نوشته شده اما اگر چیزی باعث شد که من کتابی کوتاه پیرامون او بنویسم علتش نقد منابع بود؛ یعنی خواستم آنچه که همه بر سرش توافق داشتند را با توجه به آثار ابن سینا و قوه عقل و منطق خودم دوباره بررسی و نتیجهگیری جدیدی کنم.
وی به اثر دیمتری گوتاس (Dimitri Gutas) درباره ابن سینا اشاره و خاطرنشان کرد: دیمتری گوتاس، یک امریکایی یونانیالاصل است که در زمینۀ ابن سینا بسیار زحمت کشیده و ما آثار او را حتی ترجمه نکردهایم. امیدوارم مترجمان با همت و کوشا کتاب این نویسنده را که در مقایسه ارسطو و ابن سینا است، ترجمه کنند.
بر اساس این گزارش، نشست نقد و بررسی کتاب «ابن سینا» نوشته محمد دهقانی با حضور نویسنده و اساتیدی چون عبدالله انوار و سیدصادق سجادی، و همچنین غلامرضا ظریفیان رئیس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و غلامرضا امیرخانی مشاور رئیس کارگروه اسلامشناسی و ایرانشناسی این اندیشگاه برگزار شد.