میراث مکتوب – با ظهور انقلاب شكوهمند اسلامی كه انقلابی مردمی و فرهنگی بود، تلاش های بسیاری صورت گرفت تا ظرفیتهای فرهنگی و هنری كشور شناسایی و در جهت بازسازی هویت ملی و دینی اقدامات مؤثری انجام گیرد. انقلاب اسلامی برای نسل جوان این پیام را داشت كه با فرهنگ و هنر ایرانی میتوان كشور را از هر گونه آسیبی محافظت كرد. یكی از شاخصه های فرهنگی هر ملتی دستاوردهای فكری آن ملت است كه به صورت دستنویس بر روی نسخه های خطی دستیاب میشود .
ملتی كه حافظۀ درخشان تاریخی دارد میتواند گذشتۀ خود را پلهای برای بازسازی آیندۀ خود قرار دهد . طبعاً از اقدامات ارزشمندی كه پیش از انقلاب برای بازشناسی آثار علمی صورت گرفته به مراتب در سطح وسیعتری توسط مؤسسات فرهنگی متعدد انجام گرفته. مؤسسۀ پژوهشی میراث مكتوب به همین منظور در سال١٣٧٢ با حمایت دولت تأسیس شد. در این ٢٣ سال دولتهای مختلف از فعالیتهای صورت گرفته همواره حمایت كردند.
به رغم تنگناهای اقتصادی هیچگاه دولت آقای روحانی از حمایتهای مادی و معنوی خود دریغ نورزیده است. تنگناهای ناخواسته، كه اقتصاد مقاومتی به عنوان راهكاری معقول برای برونرفت از آن توصیه شده، گزینه ای بود كه به تداوم حیات این مركز كمك كرد. برنامه ها و فعالیتهایی برای كاستن هزینه ها در دستور کار قرار گرفت: الاهم فالاهم كردن، جلب مشاركتهای مردمی، برونسپاری کار، حذف انبار كتاب، رویكرد به گزینۀ چاپ دیجیتال و محدود كردن شمارگان كتاب فراخور تفاضای بازار، حذف فیلم و زینك و… از اقداماتی است كه برای تحقق اقتصاد مقاومتی با موفقیت افتخار آمیزی همراه بود.
این مركز توانست در دو سه سال اخیر در حالی كه به میزان سال ١٣٨٥ كمك دریافت میکرد، به فعالیت های خود بیشتر از سابق ادامه دهد.
برای مشاهدۀ فهرست فعالیتهای سه سال اخیر مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب اینجا کلیک کنید.