کد خبر:6027
پ
فاقد تصویر شاخص

فهرست نسخه های خطی کتابخانۀ حجت الاسلام والمسلمین آقا سید کاظم میریحیی (مجموعۀ شخصی)

وجود کتابخانه های شخصی در گوشه و کنار شهرها و بعضی از روستاها را می توان مهم ترین پشتوانۀ فرهنگی و ذخائر معنوی در حوزۀ کتاب و کتاب شناسی دانست.

میراث مکتوب – وجود کتابخانه های شخصی در گوشه و کنار شهرها و بعضی از روستاها را می توان مهم ترین پشتوانۀ فرهنگی و ذخائر معنوی در حوزۀ کتاب و کتاب شناسی دانست.


با توجه به اهمیت این نوع کتابخانه ها و مجموعه های شخصی متأسفانه آگاهی ما نسبت به کم و کیف آن اندک به نظر می رسد.


کتاب پیش رو فهرستی از کتاب های موجود در کتابخانۀ حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم میریحیی (مجموعه شخصی) است. حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم میریحیی در سال 1322 در شهر اراک دیده به جهان گشود. ایشان از روزگار دانش طلبی در حوزه های علمی همواره به آثار برگزیدگان شیعه عنایت خاصی می ورزید و در این راستا تمام کوشش خود را برای دستیابی به چنین منابعی که لازمۀ کارش بود به کار بست و به همین دلیل کتابخانه ای وزین و ارزنده فراهم ساخت.


 این کتابخانه دارای 2500 جلد کتاب است. از این تعداد 75 نسخۀ آن خطی و بقیه چاپ سنگی و سربی است. بنا به گفتۀ صاحب مجموعه، موجودی نسخ خطی آن در گذشته، افزون از این تعداد بوده که به دلیل اقامۀ کار خیری، شماری از آنها را ضمن نسخه های نفیس مانند تهذیب الاحکام، محمد بن حسن طوسی متضمن اجازۀ نامۀ مفصل علامه مجلسی به فروش رسانده است. جز این 31 نسخۀ دیگر با عنوان نسخه های پراکنده، متعلق به کتابخانه های مساجد دولتی و شخصی از شهر و روستاست، که در بخش جداگانه معرفی شده اند، هم چنین برای شناسایی بیش تر آن ها، ذیل هر یک، نام دارنده نسخه و محل سکونت ایشان درج گردیده و چند مورد هم فاقد شناسه هستند که جزو مجموعۀ نگارنده است.


در این کتاب، مجموعاً 106 نسخه مورد شناسایی قرار گرفته و روش معرفی نسخه ها هم مانند تألیفات گذشتۀ نگارنده است، هر نسخه در دو بخش: کتاب شناسی و نسخه شناسی تعریف شده و برای هریک به قدر لزوم توضیحاتی به نگارش درآمده، هم چنین برای سهولت دسترسی علاقه مندان و خوانندگان به اسامی کتب و اعلام آن در انتهای کتاب چند نمایه تنظیم شده است.


این اثر به کوشش صادق حضرتی آشتیانی منتشر شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612