کد خبر:16825
پ
fanjamil1_35659

فن جمیل؛ زندگی و آثار استاد علی‌محمد اصفهانی

کتاب «فن جمیل؛ زندگی و آثار استاد علی‌محمد اصفهانی» از سوی مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر منتشر شد.

میراث مکتوب- کتاب فن جمیل؛ زندگی و آثار استاد علی‌محمد اصفهانی، نوشته مهدی مکی‌نژاد منتشر شد. این کتاب که به همت انتشارات فرهنگستان هنر و شهرداری اصفهان منتشر شده است، زندگی‌نامه و آثار کاشی‌ساز و هنرمند نقاش روی کاشی دوره قاجار، استاد علی‌محمد اصفهانی، را روایت می‌کند.

در پشت جلد کتاب آمده است:

استاد علی‌محمد اصفهانی از هنرمندان مشهور دوره قاجار است. او در کاشی‌سازی، نقاشی و معماری تبحر داشت. در سال 1301 ه‍ ق از اصفهان به تهران عزیمت و کارخانه‌ای در دارالخلافه تأسیس کرد و مدت دَه سال فعالیت مستمر هنری داشت. آثار هنری او در داخل و خارج ایران شناخته شده است و در اکثر موزه‌های مهم آثاری از این هنرمند دیده می‌شود. تلاش استاد علی‌محمد برای احیای هنر کاشی‌کاری نفیس ایران به ثمر نشست و او با حضور خود در پایتختْ نهضتی از نقاشی روی بوم کاشی راه انداخت. علی‌محمد رساله‌ای در فن کاشی به سال 1305 ه‍ ق نوشت. متأسفانه از زندگی ایشان هیچ اطلاعی در دست نیست. این کتاب نخستین کتابی است که به‌طور مستقل درخصوص زندگی و آثار یک هنرمند کاشی‌ساز منتشر می‌شود.

کتاب فن جمیل؛ زندگی و آثار استاد علی‌محمد اصفهانی فصل‌های «احوال و زندگی علی‌محمد»، «شناسایی آثار»، «سبک‌شناسی و تحلیل آثار»، «معرفی آثار» و «ترجمه رساله» را در خود جای داده است.

این اثر دستاورد تازه معاونت پژوهشی فرهنگستان به قلم مهدی مکی‌نژاد، عضو هیئت علمی فرهنگستان هنر برای علاقه‌مندان به حوزه ‎فرهنگ و هنر در سال 1400 است که در 184 صفحه مصور رنگی در قطع رحلی کوچک و با شمارگان 500 نسخه منتشر شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه این کتاب ارزشمند به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، شماره 1550، کتاب‌فروشی فرهنگستان هنر، مراجعه کنند یا از طریق نشانی اینترنتی https://matnpub.ir سفارش دهند.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612