کد خبر:47633
پ
656-2

فراخوان دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری

دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری برای مطالعات خلیج‌فارس و جنوب ایران را مؤسسه هفت‌برکه گراش با همراهی جشنواره فرهنگی – هنری خلیج فارس به صورت دوسالانه در شهرستان گراش، مدفن دکتر احمد اقتداری، برگزار می‌کند.

میراث مکتوب- فراخوان دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری به بزرگداشت این پاسبان خلیج‌فارس اختصاص دارد و روز دهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ همزمان با «روز ملی خلیج فارس» منتشر می‌شود. در دومین دورۀ جایزه احمد اقتداری، آثاری در بازۀ زمانی دو سال، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ بررسی می‌شود. برندۀ دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری اردیبهشت ۱۴۰۵ معرفی می‌شود.

جایزۀ احمد اقتداری برای مطالعات خلیج‌فارس و جنوب ایران، جایزه‌ای علمی و پژوهشی است. دومین دورۀ این جایزه را موسسه هفت‌برکه گراش با همراهی جشنواره فرهنگی – هنری خلیج فارس به صورت دوسالانه در شهرستان گراش، مدفن دکتر احمد اقتداری، برگزار می‌کند.

موضوعات دومین دور ۀ جایزه احمد اقتداری:

تاریخ، زبانشناسی و مطالعات فرهنگی

قالب‌های مورد پذیرش:

کتاب، مقاله علمی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکتری

گستره جغرافیایی:

پژوهش‌های مرتبط با کرانه‌ها و جزایر خلیج فارس، استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس امکان شرکت در این جایزه را دارند.

زمان‌بندی جایزه:

فراخوان دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری به بزرگداشت این پاسبان خلیج‌فارس اختصاص دارد و روز دهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ همزمان با «روز ملی خلیج فارس» منتشر می‌شود.

در دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری، آثاری در بازۀ زمانی دو سال، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ بررسی می‌شود.

برندۀ دومین دورۀ جایزۀ احمد اقتداری اردیبهشت ۱۴۰۵ معرفی می‌شود.

جوایز:

۱. جایزۀ «احمد اقتداری برای خلیج‌فارس» : جایزۀ اصلی به مبلغ ۴۰ میلیون تومان از سوی جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس به یک کتاب، پایان‌نامه یا مقاله در موضوعات تعیین شده اهدا شود.

۲. نشان «فرهنگیار خلیج‌فارس»: این عنوان در هر دوره به یک پژوهشگر برجستۀ مطالعات خلیج‌فارس و جنوب ایران اهدا می‌شود. فرد برگزیده از سوی هیات امنا جایزه و جشنواره فرهنگی هنری خلیج‌فارس به هیات علمی جایزه پیشنهاد می‌شود، همزمان با روز ملی خلیج‌فارس، هیات علمی، «فرهنگ‌یار خلیج فارس» را معرفی خواهد کرد. نهادها، سمن‌ها و افراد می‌توانند نامزدهای پیشنهادی خود را همراه با مختصری از سوابق پژوهشی آنان برای دریافت این عنوان به دبیرخانه اعلام کنند.

۳. جایزۀ علمی «گراش»: در هر دوره، دبیرخانه جشنواره با همکاری شورای اسلامی شهر گراش یک جایزه جنبی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان را با تایید هیئت امنا به یک پژوهش مرتبط با شهر گراش اهدا می‌کند.

۴. جایزۀ معماری «مهراب» : بازماندگان حاج تقی مهرابی، از معماران برکه‌های جنوب فارس، جایزه‌ای به مبلغ ۲۰ میلیون تومان تعیین کرده‌اند که این جایزه با انتخاب هیات داوران به یکی از آثار ارسالی، در حوزۀ معماری اهدا می‌شود.

نحوۀ اهدای جوایز

مبلغ جایزه اصلی و جوایز جانبی به صورت حمایتی است و در راستای کمک به گردش محتوای علمی برای هر کدام از قالب‌های زیر به این صورت اهدا می‌شود:

الف) کتاب: خرید کتاب منتشرشده از نویسنده به مقدار مبلغ جایزه

ب) پایان‌نامه: پرداخت هزینة انتشار به صورت کتاب

ج) مقاله: کمک‌هزینه پژوهشی برای گسترش مقاله و تبدیل آن به کتاب

شیوۀ داوری

با نظر هیات امنا جایزۀ احمد اقتداری و جشنواره فرهنگی هنری خلیج‌فارس، یک هیأت علمی متشکل از ۳ تا حداکثر ۷ نفر هیات علمی دانشگاهی یا پژوهشگر برجسته، داوری آثار رسیده هر دوره را به عهده خواهند داشت. اسامی هیأت داوران همزمان با اعلام نامزدهای برنده جایزه به رسانه‌های جمعی اعلام می‌شود.

هیأت داوران از میان فهرست اولیه، ۵ اثر را به عنوان نامزد برندۀ جایزه احمد اقتداری انتخاب می‌کنند. آثار معرفی شده در این مرحله در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۵ همزمان با سالروز درگذشت احمد اقتداری اعلام می‌شود.

برگزیدگان نهایی جوایز دکتر اقتداری از میان ۵ نامزد اولیه با رای اکثریت مطلق هیات علمی انتخاب و در روز ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ همزمان با روز ملی خلیج‌فارس معرفی می‌شود.

معیارهای عمومی داوری

هیات علمی دومین دوره جایزه احمد اقتداری در انتخاب اثر برگزیده معیارهای زیر را در نظر خواهد داشت:

۱. انتشار اثر برای نخستین بار در بازه زمانی دو سال، در این دوره آثار منتشر شده از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان سال ۱۴۰۳ بررسی می‌شود. ملاک پذیرش آثار در داوری، تاریخ انتشار آن بر مبنای شناسنامه کتاب، تاریخ دفاع یا تاریخ انتشار نشریه است.

۲. داشتن نگاه علمی و نوآوری پژوهشی در انجام تحقیق

۳. دارا بودن ارزش‌های هم‌خوان با اهداف یادشده در اساس‌نامه جایزه.

۴. برخورداری از ساختار و زبان علمی، متناسب و منسجم

۵. کتاب‌های دوره‌ای، تا قبل از پایان دوره در جایزه شرکت داده نمی‌شوند، اما در صورت استقلال محتوایی، هر مجلد حکم یک کتاب مستقل را دارد و تشخیص این موضوع با هیأت انتخاب نهایی است.

۶. صرفاً آثار ارسالی از سوی پدیدآورندگان، در جایزه شرکت داده می‌شود و دبیرخانه مسئولیت و برنامه‌ای برای گردآوری آثار منتشر شده ندارد.

جوایز جنبی:

موسسات، نهادها، افراد و… در راستای اهداف خود می‌توانند برای اعطای مبلغ جوایز اصلی یا معرفی یک جایزه جانبی اعلام آمادگی کنند. در این دوره «جایزه علمی گراش» و «جایزه معماری مهراب» تاکنون قطعی شده است اما امکان اضافه شدن جوایز جنبی با تایید هیات امنا وجود دارد.

شیوه ارسال آثار:

– ارسال ۵ نسخه چاپی از کتاب، پایان‌نامه یا مقاله علمی

– و یا ارسال یک نسخه دیجیتالی با اجازه تکثیر محدود برای داوران

ارسال پستی: به آدرس فارس، گراش، خیابان امام، موسسه فرهنگی هفت‌برکه گراش، کدپستی ۷۴۴۱۶۵۶۹۶۱

ارسال الکترونیکی: به ایمیل 7berkeh@gmail.com

دبیرخانه جایزه در مؤسسۀ فرهنگی هنری هفت‌برکه واقع در شهرستان گراش استان فارس مستقر است. محمدصادق رحمانیان، وصی فرهنگی دکتر اقتداری، دبیر علمی جایزه احمد اقتداری است. شماره‌های ۰۹۳۷۴۹۰۹۶۰۰ یا ۰۷۱۵۲۴۴۹۹۷۰ پاسخگوی سوالات پژوهشگران و علاقه‌مندان است.

جایزه احمد اقتداری

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ابوریحان و خیابان دانشگاه، شمارۀ 1182 (ساختمان فروردین)، طبقۀ دوم، واحد 8 ، روابط عمومی مؤسسه پژوهی میراث مکتوب؛ صندوق پستی: 569-13185
02166490612